Placki Kimchi z sosem sojowym

Placki Kimchi z sosem sojowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Kimchi placki z sosem sojowym zanurzenie spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jeśli masz olej sezamowy, marynowane gruszki, mieloną wieprzowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki Kimchi Z Sosem Sojowym, Super łatwe naleśniki Kimchi z sosem sojowym, oraz Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj 1 łyżkę szalotki, 2 łyżki sosu sojowego, ocet i gochugaru w małej misce. Odstaw sos na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GochugaruGochugaru
Sos SojowySos Sojowy
Zielona CebulaZielona Cebula
OcetOcet
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszaj wieprzowinę, 1 łyżeczkę czosnku, olej sezamowy, andremaining 1 łyżeczkę sosu sojowego w małej misce.Schłodzić przez 30 minut lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Fasolę odsączyć, rezerwując 1 szklankę moczenia. Przecier z fasoli i 1/2 szklanki moczenia płyn w blenderze, dodając więcej wody bytablespoons w razie potrzeby, aż mieszanina jest gęsta, lekko Gruba pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj 3/4 szklanki szalotki, 1 łyżeczka czosnku, kimchi, i chile do przecieru z fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
KimchiKimchi
Papryka ChiliPapryka Chili
6
Dobrze wymieszać; doprawić solą. Wymieszać z mieszanką wieprzową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
7
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w dużymstick lub żeliwna patelnia na średnim ogniu. Praca w partiach, łyżka1 / 4-cupfuls ciasta na patelni, spreadingeach się do 3 1/2"-4" rund. Gotować, regulując podgrzewać, jeśli brązowieje zbyt szybko i dodawać więcej oleju między partiami, aż placki będą brązowawe i gotowane przez, 2-3minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podawać naleśniki z sosem zanurzeniowym i
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
9
Marynowane Gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia14
Magazyn