Placek Śliwkowo-Jeżyn Streusel

Placek Śliwkowo-Jeżyn Streusel
Śliwkowo-jeżynowe ciasto Streusel może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Mieszanka masła, soli, śliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, Świeże Ciasto Z Jeżynami, oraz Plum-Streusel Kuchen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dolnej trzeciej części piekarnika umieścić wyłożoną folią dużą blachę do pieczenia i rozgrzać piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wrzucić śliwki i jeżyny z 1 szklanką cukru, tapioki, skrobi kukurydzianej, skórki i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
TapiokaTapioka
śliwkaśliwka
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Pasuje do talerza ciasta. Trim nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis. Złóż zwis pod i dociśnij do krawędzi płyty ciasta, a następnie ozdobnie zaciskaj. Schłodzić podczas robienia streusel.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Mieszamy razem owies, mąkę i pozostałą 1/2 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki soli. Zmiksować w maśle opuszkami palców, aż mieszanina utworzy małe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
SólSól
5
Kopiec wypełniający skorupę. Streusel pokruszyć równomiernie na nadzieniu.
6
Piec ciasto, aż streusel jest złoty i napełnianie jest bulgotanie, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Całkowicie schłodzić, od 3 do 4 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn