Placek Śliwkowo-Jeżyn Streusel
Śliwkowo-jeżynowe ciasto Streusel może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Mieszanka masła, soli, śliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, Świeże Ciasto Z Jeżynami, oraz Plum-Streusel Kuchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dolnej trzeciej części piekarnika umieścić wyłożoną folią dużą blachę do pieczenia i rozgrzać piekarnik do 191°.
W dużej misce wrzucić śliwki i jeżyny z 1 szklanką cukru, tapioki, skrobi kukurydzianej, skórki i 1/4 łyżeczki soli.
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Pasuje do talerza ciasta. Trim nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis. Złóż zwis pod i dociśnij do krawędzi płyty ciasta, a następnie ozdobnie zaciskaj. Schłodzić podczas robienia streusel.
Mieszamy razem owies, mąkę i pozostałą 1/2 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki soli. Zmiksować w maśle opuszkami palców, aż mieszanina utworzy małe grudki.
Kopiec wypełniający skorupę. Streusel pokruszyć równomiernie na nadzieniu.
Piec ciasto, aż streusel jest złoty i napełnianie jest bulgotanie, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Całkowicie schłodzić, od 3 do 4 godzin.