Placek Z Rukolą, Szparagami I Jajkami Sadzonymi

Placek Z Rukolą, Szparagami I Jajkami Sadzonymi
Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 3881 kalorii, 143g białka, oraz 182g tłuszczu każdy. Na 11,88 zł / porcja, ten przepis okładki 88% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ser ricotta, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Bon Appetit ma 89 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Placek z rukolą, szparagami i jajkami sadzonymi, Sałatka z rukoli z chrupiącym Proscuitto, parmezanem i jajkami sadzonymi, oraz Jajka sadzone i szparagi z parmezanem.

Instrukcje

1
Umieść szpinak w misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posypać wodą. Kuchenka mikrofalowa do zwiędnięcia, około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Odcedzić, naciskając na szpinak, aby uwolnić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
4
Umieść szpinak, 1 szklankę rukoli, 1/2 szklanki oleju i czosnek w blenderze. Zmiksować do uzyskania gruboziarnistego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przenieść pesto do małej miseczki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody i miodu w małej misce. Wymieszać drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MiódMiód
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Odstawić do spienienia, o 10 minut.
7
Mąkę i sól umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
8
Dodać 3/4 szklanki ciepłej wody i mieszaniny drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
9
Wymieszać na średniej prędkości, aż ciasto zbierze się i odciągnie z boków miski, dodając więcej wody przez łyżki stołowe, jeśli zbyt suche, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Umyj dużą miskę olejem. Uformuj ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Umieścić w misce; obrócić do płaszcza. Przykryć tworzywem sztucznym; umieścić w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Umieść kamień do pizzy lub blachę do pieczenia w piekarniku (jeśli używasz obramowanej blachy do pieczenia, Odwróć blachę, obramuj stronę w dół). Rozgrzej piekarnik do 260°. zagnieść ciasto w misce. Przykryć i odstawić ponownie, aż podwoi objętość, około 45 minut. Ciasto podzielić na 4 równe porcje. Uformuj każdą porcję w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
13
Umieścić na mąki powierzchni roboczej; przykryć folią i pozostawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
14
Posypać bez brzegów blachy do pieczenia z mąki kukurydzianej. Pracując z jedną kulką na raz, rozwałkuj ciasto na mące do owalu 12x7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
15
Przenieś do arkusza.
16
Rozłóż 2 łyżki pesto na cieście, pozostawiając 1/2 cala gładkiej granicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
17
Posypać 1/4 ziemniaków, 1/4 szparagów, 1/4 kukurydzy i 1/4 grochu na pesto. Łyżka trzy 1-łyżka łyżki ricotta dollops na warzywa. Przesuń pizzę na kamień; piec, aż skorupa będzie złoty kolor na dnie i wokół krawędzi, 10 do 12 minut. Tymczasem szczotka nonstick patelnia z olejem; podgrzać na średnim ogniu. Crack 2 jajka na patelni; gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal płynne, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
ZiemniakZiemniak
Ser RicottaSer Ricotta
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
żółtko Jajażółtko Jaja
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
GrochGroch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
18
Przenieś pizzę na powierzchnię roboczą.
19
Umieść 2 jajka sadzone na pizzy. Roztrzepać Ogolony parmezan i liście rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
ParmezanParmezan
JajkoJajko
20
Pizzę pokroić w kliny i podawać. Powtórz z pozostałym ciastem, pesto, ziemniakami, szparagami, kukurydzą, groszkiem, ricottą i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
ZiemniakZiemniak
Ser RicottaSer Ricotta
CiastoCiasto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
GrochGroch
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn