Placek rybny z polewą szwedzką i ziemniaczaną
Placek rybny z polewą szwedzką i ziemniaczaną może być tylko bezglutenowe i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 209 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, krewetki, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Placek Rybny Z Polewą Ze Słodkich Ziemniaków, Swede & potato Rösti-zapiekanka pasterska, oraz Zapiekanka Z Ziemniaków, Brukwi I Porów.
Instrukcje
Gotować ziemniaki i brukiew we wrzącej wodzie do miękkości (około 20 minut).
Rozgrzej piekarnik do 190C / gaz 5 / wentylator 170C. podczas gdy ziemniaki i Szwed gotować, umieścić miękki ser i bulion w dużym rondlu i podgrzewać delikatnie, mieszając drewnianą łyżką, aż do wymieszania i gładkie. Teraz dodaj zmiksowaną mąkę kukurydzianą i gotuj do zgęstnienia.
Rybę wymieszać w sosie z krewetkami i pietruszką. Doprawić pieprzem.
Mieszankę przełożyć do naczynia do pieczenia o pojemności 1,5 litra/2 litry.
Ziemniaki odcedzić i osuszyć, dobrze je rozgnieść i doprawić czarnym pieprzem. Łyżka zacieru nad rybą, aby całkowicie pokryć.
Piec przez 25-30 minut, aż się rozgrzeje, a następnie przenieść do gorącego grilla na kilka minut, aby brązowieć wierzch.
Podawać z mrożonym groszkiem lub kukurydzą cukrową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.