Placek pomidorowo-kukurydziany wymaga z grubsza 2 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 16G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz grubo ostry cheddar, pomidory befsztykowe, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Placek pomidorowy Sandy, Flanki z kukurydzy słodkiej z pomidorowo-kukurydzianym smakiem, oraz Pomidorowy Placek Kukurydziany Dla Dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę, proszek do pieczenia i 3/4 łyżeczki soli ubić w misce, a następnie wymieszać opuszkami palców lub blenderem do ciast, aż będzie przypominał Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Masło
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj mleko, mieszając, aż mieszanina po prostu utworzy ciasto, a następnie zebrać w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mleko
3
Podzielić ciasto na pół i rozwałkować 1 kawałek między arkusze folii w 12-calowy Okrągły (1/8 cala grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
4
Usuń górny arkusz folii z tworzywa sztucznego, a następnie podnieś ciasto za pomocą dolnego arkusza folii z tworzywa sztucznego i odwróć do 9-calowej szklanej płytki ciasta, klepiąc palcami, aby pasowały (będzie wystarczająco dużo ciasta, aby wyrównać płytę bez zwisu). Wyrzucić folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Ubić razem majonez i sok z cytryny. Ułóż połowę pomidorów w skórce, nakładając na siebie i posyp połową kukurydzy, 1 łyżką bazylii, 1/2 łyżką szczypiorku, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Powtórz warstwę z pozostałymi pomidorami, kukurydzą, bazylią, szczypiorkiem, pieprzem i solą, a następnie posyp 1 szklanką sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Majonez
Pomidor
Ser
Szczypiorek
Pieprz
Bazylia
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Kukurydza
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Polać nadzieniem majonezem cytrynowym i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
Ser
Cytryna
8
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta w 12-calową rundę w ten sam sposób, a następnie dopasuj do wypełnienia, zwis składany pod krawędzią dolnej skorupy i krawędź szczypania do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Ciasto
Rolka
9
Wytnij 4 otwory parowe w wierzchniej skórce i zmiażdż skórkę z 2 łyżeczkami roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
10
Piec ciasto na środku piekarnika, aż skorupa będzie złoty i nadzienie jest bulgotanie, 30 do 35 minut, następnie ostudzić na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Ciasto można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w nagrzanym piekarniku 177° do ogrzania, o 30 protokół.