Placek pomidorowo-kukurydziany wymaga z grubsza 2 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 16G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz grubo ostry cheddar, pomidory befsztykowe, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Placek pomidorowy Sandy, Flanki z kukurydzy słodkiej z pomidorowo-kukurydzianym smakiem, oraz Pomidorowy Placek Kukurydziany Dla Dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę, proszek do pieczenia i 3/4 łyżeczki soli ubić w misce, a następnie wymieszać opuszkami palców lub blenderem do ciast, aż będzie przypominał Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Masło
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj mleko, mieszając, aż mieszanina po prostu utworzy ciasto, a następnie zebrać w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mleko
3
Podzielić ciasto na pół i rozwałkować 1 kawałek między arkusze folii w 12-calowy Okrągły (1/8 cala grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
4
Usuń górny arkusz folii z tworzywa sztucznego, a następnie podnieś ciasto za pomocą dolnego arkusza folii z tworzywa sztucznego i odwróć do 9-calowej szklanej płytki ciasta, klepiąc palcami, aby pasowały (będzie wystarczająco dużo ciasta, aby wyrównać płytę bez zwisu). Wyrzucić folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Ubić razem majonez i sok z cytryny. Ułóż połowę pomidorów w skórce, nakładając na siebie i posyp połową kukurydzy, 1 łyżką bazylii, 1/2 łyżką szczypiorku, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Powtórz warstwę z pozostałymi pomidorami, kukurydzą, bazylią, szczypiorkiem, pieprzem i solą, a następnie posyp 1 szklanką sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Majonez
Pomidor
Ser
Szczypiorek
Pieprz
Bazylia
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Kukurydza
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Polać nadzieniem majonezem cytrynowym i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
Ser
Cytryna
8
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta w 12-calową rundę w ten sam sposób, a następnie dopasuj do wypełnienia, zwis składany pod krawędzią dolnej skorupy i krawędź szczypania do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Ciasto
Rolka
9
Wytnij 4 otwory parowe w wierzchniej skórce i zmiażdż skórkę z 2 łyżeczkami roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
10
Piec ciasto na środku piekarnika, aż skorupa będzie złoty i nadzienie jest bulgotanie, 30 do 35 minut, następnie ostudzić na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Ciasto można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w nagrzanym piekarniku 177° do ogrzania, o 30 protokół.