Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 23G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.88 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ziemniaki Yukon gold, słodkie ziemniaki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Swede & potato Rösti-zapiekanka pasterska, Saturdays with Rachael Ray-Potato Tot-Topped Shepherd ' s Pie, oraz Placek pasterski ze słodkich ziemniaków.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj płytką 2-kwartową zapiekankę sprayem do gotowania. W 12-calowej patelni nonstick, gotować wołowinę, cebula, marchew i czosnek na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina jest dokładnie gotowane; odcedzić. Wymieszać w bulionie, pasta pomidorowa, sos Worcestershire, 3/4 łyżeczki soli i tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Worcestershire
Spray Do Gotowania
Pasta Pomidorowa
Marchew
Czosnek
Bulion
Cebula
Tymianek
Wołowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
2
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 10 minut.
3
W małej misce wymieszać mąkę i wodę. Wymieszać z mieszaniną wołowiny. Gotować 2 protokół, mieszając, aż zgęstnieje. Wymieszać ze szpinakiem. W dużym rondlu umieść ziemniaki i wystarczającą ilość wody do przykrycia. Dusić 10 do 15 minut lub do miękkości; odcedzić. W dużej misce, ubić ziemniaki, mleko, masło i pozostałe 1/2 łyżeczki soli, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Szpinak
Masło
Mąka Uniwersalna
Woda
Wołowina
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Łyżka mieszanki wołowiny do zapiekanki. Top z mieszanki ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Wołowina
5
Piec odkryte 30 minut lub aż ziemniaki zaczną brązowieć.