Placek morelowy z sosem budyniowym
Morelowy brukowiec z sosem budyniowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 742 kalorie, 11g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, migdały, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Brukowiec gruszkowo-żurawinowy z cytrusowym sosem budyniowym, Ciasto budyniowe morelowo-Bulgurowe z sosem budyniowym, oraz Soczysty krem jagodowy - smakołyk tygodnia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz morele i wodę w rondlu; odstawić 8 godzin.
Wymieszać 2 1/2 szklanki cukru; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 10 minut. Odkryć i zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej; gotować, mieszając często, 8 do 10 minut lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Wymieszać ekstrakty i w razie potrzeby Likier; ostudzić.
Rozłóż 1 piecrust i naciśnij linie zagięcia.
Pokroić, aby dopasować się do dna głębokiego naczynia do pieczenia 2-ćwiartkowego, zachowując nadmiar ciasta.
Łyżka pół mieszanki moreli do naczynia; top z reserved ciasta.
Piec w 475 przez 12 minut lub do lekko rumiane. Łyżka pozostałej mieszanki moreli na cieście; ostudzić.
Rozłóż pozostały kawałek; zwiń do grubości 1/8 cala i pokrój na paski 1-calowe. Ułóż w kratkę nad mieszaniną moreli.
Piec w temperaturze 475 przez 15 minut; posypać 1 łyżką cukru i migdałami, piec jeszcze 2-3 minuty.
Podawać na ciepło z sosem budyniowym.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Von Winning wygrane Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Von Winning Wygrane Riesling]()
Von Winning Wygrane Riesling
Jeśli podobał Ci się rok 2014 — a jeśli nie, musimy wysłać grupę poszukiwawczą dla Twojego serca — znajdziesz tego szczęśliwego, szczęśliwego, szczęśliwego. Mocniejszy niż w 1914, jest też bardziej suchy i bogatszy. I tak powinno być; pittance słodyczy, które Zawiera będzie rosnąć i spadać wraz ze strukturą każdego roku wina, bo to właśnie robią rozsądni winiarze. Reszta właśnie ustawiła formułę, a wino ""ma-XY-gram cukru i zat' s zat."Nie Wygrywa Riesling. To zawsze będzie teasingly dry i teasingly sweet, więc będziesz ciągle zmieniał zdanie ("czekaj, to wytrawne wino, nie, to słodkie wino, nie czekaj, to znowu wytrawne wino ... "), podczas gdy butelka opróżnia się szybciej niż można sobie wyobrazić.