Placek Karczochowy
Ciasto karczochowe wymaga z grubsza 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 14g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.3 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy serca, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z karczocha, pomidora wiśniowego i fety z karczochem-Pesto Crostini, Mini grillowane karczochy serca z niskotłuszczowym szpinakiem i dipem z karczocha, oraz Karczoch jerozolimski i Karczoch sercowy Linguine.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż czosnek, aż zacznie brązowieć. Wymieszaj karczochy i gotuj 10 minut przed dodaniem bułki tartej i połowy parmezanu. Po podgrzaniu przełóż połowę mieszanki karczochów na ciasto.
Jajka zalać mieszanką karczochów i posypać resztą parmezanu. Łyżka resztę mieszanki karczochów do ciasta i top z serem mozzarella.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut lub aż skorupa zacznie brązowieć.