Pięć Przypraw Szarlotka
Need a deser wegetariański? Pięć przypraw Szarlotka może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 669 kalorii, 2G białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, sól, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 3 składniki w dużej misce.
Dodać skrócenie; pokroić za pomocą blendera do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina grubą mączkę z kilkoma kawałkami grochu.
Wymieszać w wystarczającej ilości wody z lodem przez łyżki stołowe, aby utworzyć wilgotne grudki. Zbierz forsę. Podzielić na 2 kawałki, 1 nieco większe niż inne. Spłaszczyć każdy na dysk. Owinąć każdy dysk w plastik; schłodzić co najmniej 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Pozostawić ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.)
Wrzucić jabłka i sok z cytryny w dużej misce. Roztopić masło w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać jabłka i brązowy cukier; gotować, aż jabłka będą po prostu miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Używając łyżki szczelinowej, wróć jabłka do tej samej miski. Gotuj soki w garnku, aż będą gęste, około 15 minut.
Wlać soki na jabłka; całkowicie ostudzić.
Wymieszać z mąką i pięciopalczastym proszkiem.
Umieść stojak w najniższej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 191°.
Umieść blachę do pieczenia na stojaku.
Rozwałkuj większy krążek ciasta na mące do 12-calowej okrągłej powierzchni.
Przenieś do 9-calowego szklanego naczynia do ciasta; w razie potrzeby przycinaj zwis do 1 cala. Łyżka wypełniająca skorupę.
Rozwałkuj mniejszy krążek ciasta do 10-calowej rundy. Zasłona nad wypełnieniem. Naciśnij górne i dolne krawędzie ciasta razem; zagniataj dekoracyjnie.
Wytnij mały otwór w środku skorupy.
Posypać 1/2 łyżeczki cukru.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia w piekarniku; piec, aż skorupa jest złoty kolor i wypełniając pęcherzyki gęsto, o 1 godzinę 5 minut.
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić.
Podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej.