Pięciopalczaste żeberka z makaronem Udon

Pięciopalczaste żeberka z makaronem Udon
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do twojego repertuaru, pięć przypraw żeberka krótkie z makaronem Udon może być przepis, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 1202 kalorie, 40g białka, oraz 80 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.82 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jeśli masz cebulę, olej roślinny, żeberka wołowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszone żeberka z makaronem jajecznym, Grillowanie: Pięciopalczaste Żeberka, oraz 7-przyprawa czosnek BBQ krótkie żeberka.

Instrukcje

1
Odkurz krótkie żeberka proszkiem z pięcioma przyprawami i odstaw w temperaturze pokojowej na 20 minut. W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodać żeberka i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
3
Mięso przełożyć na talerz i wylać tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Dodać cebulę, marchew, czosnek, seler, imbir i tymianek; gotować, mieszając często, aż warzywa zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
Dodaj wino i gotować, aż prawie odparuje, 2 do 3 protokół. Odstawić mięso do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Przykryć arkuszem papieru pergaminowego i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
8
W międzyczasie, w średnim rondlu, przykryć shiitake wodą i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Zdjąć z ognia i niech grzyby namoczyć, aż zmiękną, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
10
Dodaj daikon i konbu do bulionu grzybowego w rondlu i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż daikon będzie po prostu miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Odcedzić grzyby i daikon i wyrzucić konbu i płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
12
Przełożyć mięso na talerz. Odcedzić bulion do żaroodpornej miski i wyrzucić ciała stałe. Odtłuścić jak najwięcej tłuszczu z powierzchni bulionu. Powrót bulionu do zapiekanki i zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 8 cali od źródła ciepła. W średniej misce połącz sake, mirin i sos rybny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Dodać żeberka, shiitake i daikon i niech marynować przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
15
Przełożyć mięso i warzywa na blachę do pieczenia i wyrzucić marynatę. Dusić mięso i warzywa, obracając raz, aż mięso jest rumiane i chrupiące, a warzywa są złote, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
16
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować udon aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
17
Odcedzić i przenieść do misek. Wierzch z mięsem i warzywami. Łyżka w bulionie i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chinese five-spice powderChinese five-spice powder796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny680Orzechy dowolne (posiekane)żeberka wołowe bez kości, pokrojone na 2-calowe kawałkiżeberka wołowe bez kości, pokrojone na 2-calowe kawałki2largesmarchew cienko pokrojonamarchew cienko pokrojona1małe żebromałe żebro selera, cienko pokrojonemałe żebro selera, cienko pokrojone14-calowy kawałek rzodkiewki daikon, pokrojony o grubości 1 cala4-calowy kawałek rzodkiewki daikon, pokrojony o grubości 1 cala4suszone grzyby shiitakesuszone grzyby shiitake2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone wino, takie jak Cabernet Sauvignonwytrawne czerwone wino, takie jak Cabernet Sauvignon227Orzechy dowolne (posiekane)suszony, płaski makaron udon lub włoski makaron jajeczny lub 1 funt świeżego makaronu udon (patrz uwaga)suszony, płaski makaron udon lub włoski makaron jajeczny lub 1 funt świeżego makaronu udon (patrz uwaga)15-calowy kawałek obranego świeżego imbiru, cienko pokrojony5-calowy kawałek obranego świeżego imbiru, cienko pokrojony4largesząbki czosnkuząbki czosnku9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion z kurczaka lub bulion niskosodowybulion z kurczaka lub bulion niskosodowy796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1Dużecebula posiekanacebula posiekana796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy6gałązki tymiankugałązki tymianku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej13-calowy kawałek konbu (suszone wodorosty) (patrz uwaga)3-calowy kawałek konbu (suszone wodorosty) (patrz uwaga)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn