Pięciopalczasta wołowina z sosem z czarnej fasoli i bok choi
Przepis Five-spice wołowina z sosem z czarnej fasoli i bok choi można zrobić w około 35 minut. Na 6,43 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 49g białka, oraz 12g tłuszczu. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, octu ryżowego, sosu z czarnej fasoli i oleju sezamowego. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 97%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bok choi z sosem ostrygowym i chilli, Bok Choy z sosem z Czarnej Fasoli, oraz Shanghai Baby Bok Choy Z Sosem Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Składniki sosu wymieszać w małym rondelku, następnie delikatnie gotować na wolnym ogniu do rozpalenia.
Rozgrzej patelnię na patelni, aż będzie bardzo gorąca. Na stek natrzeć 5 przypraw, a następnie doprawić odrobiną soli i pieprzu. Podsmaż stek przez 2-3 minuty z każdej strony, aż do ugotowania według własnych upodobań, a następnie odstaw na odpoczynek.
W międzyczasie delikatnie dusić lub parować bok lub pak choi przez 4-5 minut, aż zwiędną, ale nadal chrupiące. Wrzucić zieleninę w kilka łyżek sosu i oleju sezamowego.
Stek pokroić w grube plastry.
Podawać na talerzu z małym garnkiem sosu, zieleniną i ryżem na parze.