Pięciopalczasta wołowina z sosem z czarnej fasoli i bok choi

Pięciopalczasta wołowina z sosem z czarnej fasoli i bok choi
Przepis Five-spice wołowina z sosem z czarnej fasoli i bok choi można zrobić w około 35 minut. Na 6,43 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 49g białka, oraz 12g tłuszczu. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, octu ryżowego, sosu z czarnej fasoli i oleju sezamowego. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 97%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bok choi z sosem ostrygowym i chilli, Bok Choy z sosem z Czarnej Fasoli, oraz Shanghai Baby Bok Choy Z Sosem Z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Składniki sosu wymieszać w małym rondelku, następnie delikatnie gotować na wolnym ogniu do rozpalenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozgrzej patelnię na patelni, aż będzie bardzo gorąca. Na stek natrzeć 5 przypraw, a następnie doprawić odrobiną soli i pieprzu. Podsmaż stek przez 2-3 minuty z każdej strony, aż do ugotowania według własnych upodobań, a następnie odstaw na odpoczynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
W międzyczasie delikatnie dusić lub parować bok lub pak choi przez 4-5 minut, aż zwiędną, ale nadal chrupiące. Wrzucić zieleninę w kilka łyżek sosu i oleju sezamowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Bok ChoyBok Choy
ZieloniZieloni
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Stek pokroić w grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
5
Podawać na talerzu z małym garnkiem sosu, zieleniną i ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
ZieloniZieloni
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn