Pizza ze szparagami i wędzoną szynką

Pizza ze szparagami i wędzoną szynką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 538 kalorii. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, ostry ser provolone, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 51%. Podobne przepisy to Grillowana Pizza z pesto z rukoli, kukurydzą i szynką (wideo), Grillowany kurczak, szparagi i pieczarki Pizza z Blackbird Bakery Pizza Crust, oraz Polewa Do Pizzy-Pizza Z Wędzonym Łososiem.
Instrukcje
Rozgrzej kamień do pizzy lub obficie naolij dużą blachę do pieczenia.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać szparagi i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół; przenieść do miski.
Dodać szynkę i szalotki do szparagów i doprawić solą i pieprzem.
Dodać połowę rozdrobnionego sera.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj lub rozciągnij ciasto do szorstkiej 14-calowej rundy.
Ciasto przełożyć na obraną mąką skórkę do pizzy lub blachę ciastek bez oprawek lub na naoliwioną blachę do pieczenia. Na wierzchu pizzę wymieszać ze szparagami, pozostawiając 1-centymetrową granicę ciasta.
Umyj Brzeg pozostałą 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Roztrzepać starty ser i pozostały rozdrobniony ser na wierzchu.
Wsuń pizzę na gorący kamień, jeśli używasz, i piecz przez około 10 minut na kamieniu lub 16 minut na blasze do pieczenia, aż skórka będzie złota, a ser będzie bulgotał.
Przenieś pizzę do stelaża i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.
Polecanie wina: czysty, jasny biały, taki jak Torres Via Sol z Hiszpanii 1997 lub Domaine de la jalousie Sauvignon z Francji 1997, jest orzeźwiającym wyborem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.