Pizza z pesto z kurczaka
Przepis na Pizza z kurczakiem i pesto zaspokoi Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Za 1,26 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 19 g białka i 13 g tłuszczu. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką pesto, jajko, przyprawę cytrynowo-pieprzową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35%. Wynik ten jest raczej zły. Pizza z pesto z kurczaka, pizza z pesto z kurczaka i pizza z pesto z kurczaka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozłóż ciasto na nienatłuszczonej blaszce o średnicy 12 cali. patelnia do pizzy. Ciasto nakłuć widelcem.
Piec w temperaturze 400° przez 12-15 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia.
Na dużej patelni podsmaż kurczaka, cebulę, żółtą paprykę i paprykę cytrynową na oleju, aż kurczak przestanie być różowy; odpływ.
Na cieście rozsmaruj sos pesto. Na wierzch połóż mieszankę kurczaka, pomidory i ser.
Piec przez 12-15 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine to świetny wybór na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava]()
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.