Pizza z małż, boczku i bekonu
Pizza z małż, boczku i bekonu wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 13g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.48 za porcję. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 46 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz chard szwajcarski, ciasto do pizzy, sól i pieprz koszerne, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Spróbuj Pizza z małż, boczku i bekonu, Pizza Z Małż, Boczku I Bekonu, oraz Pizza z małż i bekonu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°. napełnij dużą miskę dolewką.
Ułożyć blachę do pieczenia; obsypać mąką.
Ciasto ułożyć na arkuszu; przykryć luźno folią i posiekać przez 10 minut, aby zmiękło. Odwróć ciasto; przykryć i odstawić 10 minut dłużej.
Tymczasem spuścić małże, rezerwując płyn.Gotować boczek w 12 " patelni żeliwnej overmedium ciepła, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, 4-5 minut.
Transferbacon na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Dodajgarlic i szalotka do kapieli w patelni iCook, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 2 protokół. Wymieszać z chard i 1/2 szklanki konserwowanego płynu małży i gotować, mieszając, aż po prostu zwiędnie, około 2 minut. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszaj masło, ocet i tyle Małży, ile chcesz.
Przenieść mieszaninę do średniej miski.
Wytrzeć patelnię i ciepła na średnim-highheat aż bardzo gorąco.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12 " rundy.
Posypać patelnię z mąki kukurydzianej i transferdough do patelni.
Wierzch ciasta posmarować olejem.Gotować, potrząsając patelnią od czasu do czasu i obracając patelnię, aby uniknąć gorących miejsc, aż spód ciasta będzie złoty i chrupiący, 6-8 minut.
Rozprowadzić mieszankę chard na cieście.
Bakeuntil skorupa jest złoty i gotowane przez, 6-8 protokół. Rozetrzeć boczek i ser; gotować tylko do rozpuszczenia sera, 2-3 minut.
W porcji: 349 kalorii, 11 g tłuszczu, 41 g węglowodanów
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay]()
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.