Pizza Z Krewetkami-Pesto
Krewetkowo-Pesto Pizza może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $3.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 572 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz ogród pesto, krewetki, ser parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza Z Krewetkami-Pesto, Pesto z czerwonej papryki i pizza z krewetkami, oraz Pizza Z Grillowanymi Krewetkami I Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Płaszcz zimny ruszt do gotowania z grilla z natryskiem do gotowania i umieścić na grillu. Rozgrzej grill do 350 (średnio) ciepła.
Krewetki obrać i pokroić na pół wzdłuż; devein, w razie potrzeby.
Podsmażyć cebulę, papryka, sól, i pieprz w 1/2 tsp. gorący olej na dużej patelni na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości.
Przenieść mieszankę cebuli do dużej miski. Podsmaż krewetki w pozostałych 1 tsp. gorący olej 3 minuty lub tylko do krewetek włączyć różowy.
Dodaj krewetki do mieszanki cebuli, i wrzucić.
Ciasto podzielić na 6 równych porcji. Lekko posypać mąkę na dużej powierzchni.
Rozwałkuj każdą porcję na 6-calową rundę (o grubości około 1/4 cala). Ostrożnie przełożyć ciasto na pizzę na deskę do krojenia lub blachę do pieczenia posypaną mąką kukurydzianą.
Przesuń rund ciasto na pizzę na ruszcie do gotowania z grilla; rozłóż Pesto ogrodowe na rundach i top z mieszaniną krewetek.
Posypać po 2 łyżki. Parmezan.
Grill, przykryty pokrywą grilla, 4 minuty. Obracaj pizze o jedną czwartą obrotu i grilluj, przykryte pokrywą grilla, przez 5 do 6 minut lub do momentu ugotowania Skórki pizzy.
* Można zastąpić pesto kupione w lodówce.
Uwaga: poszczególne rundy ciasta do pizzy mogą być wykonane z wyprzedzeniem.
Rozwałkuj zgodnie z zaleceniami i umieść między kawałkami papieru woskowego posypanego mąką i mączką kukurydzianą;umieść w plastikowej torbie o wielkości galonów. Uszczelnij torbę i schłodź 8 godzin.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio