Pizza z jajkiem, szynką i szpinakiem
Przepis na pizzę z jajkiem, szynką i szpinakiem można przygotować w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 491 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,68 USD za porcję. Niewielu osobom bardzo smakowało to śródziemnomorskie danie. Ten przepis zachwycił 36 osób. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką prosciutto di parma, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 60%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pizza z szynką i jajkiem, Pizza z szynką i jajkiem i Łódka z jajkiem z szynką, szpinakiem i serem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Połóż skorupę pizzy na blasze z ciasteczkami. Rozłóż szpinak na całym cieście.
Skropić olejem. Równomiernie rozłóż prosciutto, parmezan i czosnek na szpinaku. Na pizzę wbij jajka, z grubsza umieszczając po 1 żółtku na każdej ćwiartce pizzy.
Piec przez 12-15 minut, aż szpinak zwiędnie, a białka będą całkowicie ugotowane.
Pokrój na 4 duże plasterki.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizza naprawdę dobrze komponuje się z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Możesz spróbować Maryhill Winery Sangiovese. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Winiarnia Maryhill Sangiovese
Kolor granatowy. W nosie aromaty mieszanego dżemu jagodowego, ogniska, wanilii i bogatej śliwki. Piękna równowaga owoców i kwasowości z nutami dżemu malinowego, wiśni bing i jeżyny na podniebieniu.