Pizza z bakłażanem, Pesto i kozim serem
Bakłażan, Pesto i pizza z kozim serem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 1118 kalorii, 33g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bakłażan, pesto, łagodny kozi ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pizza Z Kozim Serem Pesto, Pizza z figami i kozim serem z Pesto, oraz Pizza z Pesto buraczanego z kapustą i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 2 1/2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu. Bakłażana doprawić solą. Smażyć jedną trzecią bakłażana, obracając, aż złoty, około 10 minut.
Usunąć Powtórz w dwóch kolejnych partiach z pozostałym olejem, używając więcej w razie potrzeby i bakłażana.
Tymczasem olej 14-calową patelnię do pizzy lub dużą blachę do pieczenia. Naciśnij ciasto do pizzy na patelni w około 14-calowy okrągły lub 9-na-13-calowy prostokąt.
Ułóż plastry bakłażana na skorupie pizzy.
Posypać czosnkiem i pieprzem na wierzchu.
Na pizzę kładziemy plastry koziego sera, posypujemy parmezanem, a następnie kropkujemy pesto.
Piec, aż ser zacznie się złocić, około 15 minut.
Ciasto do pizzy: Większość supermarketów nosi ciasto do pizzy; poszukaj go w sekcji lodówka. Inną możliwością jest poprosić o to w ulubionej pizzerii. Wiele miejsc chce go sprzedać za funta.
Rekomendacja win: Sauvignon blanc to niezwykle wszechstronne wino, szczególnie smaczne z kozim serem i bazylią. Po raz kolejny północno-wschodnie Włochy są miejscem, w którym można szukać tych świeżych, orzeźwiających win.