Pizza wiśniowa (Pizza di Amarene)

Pizza wiśniowa (Pizza di Amarene)
Pizza wiśniowa (Pizza di Amarene) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 662 kalorie, 17g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier, mleko, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Podobne przepisy to Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry, Pizza Wiśniowa Ci Ci, oraz Pizza Z Serem Wiśniowym.

Instrukcje

1
Ustaw dużą, niereaktywną miskę, gumową szpatułkę i drobny sitko obok pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
W średniej misce połączyć mąkę, cukier i sól. Wymieszać, aby połączyć i ubijać jajka, aż mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać mleko, aż się poparzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Usuń mleko z ognia i powoli ubijaj 2 szklanki gorącego mleka do mieszaniny mąki i jaj. Powrót tę mieszaninę mąki hartowanej do rondla ze sparzonym mlekiem i gotować, ubijając stale, na małym ogniu, aż mieszanina zacznie zagęszczać i gotować, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Natychmiast wyjąć z ognia i przecedzić krem z ciasta do miski, skrobając patelnię łopatką. Wanilię wymieszać z wysmarowanym kremem. Wymieszać łopatką, aby ułatwić chłodzenie i przykryć pergaminem lub woskowanym papierem. Przechowywać w lodówce do bardzo zimnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
W międzyczasie, w misce robota kuchennego, połączyć mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
8
Dodać jajka i ponownie pulsować, aż ciasto połączy się w kawałki. Ciasto obrócić, uformować w kulkę i podzielić na 2 porcje, jedna to 1/3 całości, a druga to 2/3 całości. Każdą porcję spłaszczyć na dysk, zawinąć w papier woskowany lub pergamin i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
(Keebler)(Keebler)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
9
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
10
Zwiń większy dysk w 16-calowe koło i dopasuj go do masłowej 10-calowej patelni z 11/2-calowymi bokami. Pozostawić ciasto do lekko zachodzenia na krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
11
Schłodzoną śmietanę wlać do wyłożonej tarty patelni i rozprowadzić na śmietanie konfitury wiśniowe w Kropki. Używając szczotki do ciast, umyj skórkę z ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury WiśnioweKonfitury Wiśniowe
Krem Do CiastKrem Do Ciast
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
12
Zwiń pozostały dysk w 10-calowe koło i pokrój na 10 1-calowych pasków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
13
Ułóż paski na kremie w kratkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
14
Posmaruj kratę pozostałym myciem jajkowym i piecz na blasze z ciastkami w dolnej trzeciej części piekarnika przez 35 minut, obracając po 20 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
15
Ostudzić 30 minut przed wyjęciem z patelni i podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn