Pizza Tricolore z olejem bazyliowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj pizzy Tricolore z olejem bazyliowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 461 kalorii, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 44 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz w opakowaniu 500g mieszankę chleba ciabatta, oliwę z oliwek, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Pieczona Pizza z czerwonej papryki i pomidorów z kozim serem, bazylią i czerwonym olejem Chili, Proscuitto i gruszka Pizza z rozmarynem oliwa z oliwek Pizza Crust, oraz Pieczona Pizza pomidorowa ze świeżą bazylią i sosem do pizzy domowej roboty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do najwyższego ustawienia, ok. 240C / wentylator 220C / Gaz
Wymieszać chleb w dużej misce, zalać 125 ml letniej wody i 1 łyżką oliwy z oliwek, następnie dobrze wymieszać z lepkim ciastem. Ugniataj przez kilka minut, używając ekstra suchej mieszanki, aby zatrzymać przyklejanie.
Umieścić w naoliwionej misce, przykryć ręcznikiem i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut.
Gdy ciasto rośnie, umieścić pozostały olej w małym blenderze z większością bazylii, a następnie whizz aż liście są drobno posiekane. Wrzucić awokado do soku z cytryny, a następnie rozerwać mozzarellę na szorstkie kawałki. 3 używając trochę więcej suchej mieszanki chleba, aby pomóc, zwinąć i rozciągnąć ciasto na szorstki prostokąt 25 x 30 cm na dużej blasze do pieczenia.
Posmaruj olej bazyliowy, rozetrzyj plastrami mozzarelli i pomidorów, a następnie piecz przez 10-12 minut, aż podstawa będzie chrupiąca, a ser stopi się. Podawać, rozsypać plastrami awokado i pozostałymi liśćmi bazylii, a następnie doprawić świeżo zmielonym