Pizza Stromboli
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj Pizza Stromboli. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 6 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis służy 16 osobom. Za 28 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, odtłuszczone mleko w proszku, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj sos pomidorowy bez gotowania do pizzy, Calzone, Stromboli, Easy Stromboli (włoskie Stromboli) i Stromboli, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Mieszaj miód i mleko w proszku, aż dobrze się wymieszają. W małej misce wymieszaj 1 szklankę mąki chlebowej, mąki pełnoziarnistej i przyprawy.
Dodaj do mieszaniny drożdży; ubijaj, aż będzie gładkie. Wymieszaj sos do pizzy. Dodajemy wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne; około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Okładka; odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zwiń w 14-calowy. x 12 cali prostokąt.
Posyp pepperoni, 1/4 szklanki sera Cheddar, parmezanu, 2 łyżek sera mozzarella, cebuli, oliwek i grzybów w odległości do 1/2 cala od krawędzi.
Zwiń galaretkę, zaczynając od dłuższego boku; zaciśnij szew, aby go uszczelnić i podwiń końce pod spód.
Ułożyć łączeniem do dołu na natłuszczonej blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 45 minut.
Posypać pozostałym serem.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do złotego koloru.
Zdjąć z patelni na metalową kratkę.
Podawać na ciepło. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Viva Diva Moscato Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Viva Diva Moscato Prosecco]()
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego chleba i brzoskwini na pierwszy plan.