Pizza Milanese
Pizza Milanese może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 72 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gotowej do użycia pieczonej pizzy, oliwy z oliwek, sera gorgonzola z athenos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese), Asparagi alla milanese (szparagi po Mediolańsku), oraz Risotto alla milanese (Risotto w stylu Milanese) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°.
Umieścić ciasto pizzy na blasze do pieczenia.
Wymieszaj szpinak, 1/2 szklanki sera Gorgonzola, olej i czosnek w proszku drewnianą łyżką, aż mieszanina utworzy pastę; rozprowadź na skorupie.
Top z mozzarellą, plastrami pomidorów i pozostałą gorgonzolą.
Piec 15 min. albo aż sery się stopią, a skórka będzie złotobrązowa.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto