Pizza Margherita
Pizza Margherita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka parmezanu, ciepłej wody, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę z kaszy mannej, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto Sufletowe Z Semoliny jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Pizza Margherita, oraz Pizza Margherita.
Instrukcje
Połączyć wodę, drożdże i miód w dużej misce. Wymieszać tylko tyle mąki chlebowej, aby ciasto o konsystencji maślanki. Przykryj i pozostaw dowód w ciepłym miejscu, aż powierzchnia będzie spuchnięta, około 1 godziny.
Dodać pozostałą mąkę chlebową, mąkę kaszę manną i sól. Zagniataj w mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta na średniej prędkości lub ręcznie, aż ciasto będzie gładkie, sprężyste i elastyczne, 4 minuty z mikserem lub 10 minut ręcznie. Ciasto lekko natrzeć olejem, umieścić w czystej misce i przykryć ściereczką.
Niech ciasto rośnie w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi objętość, około 1 1/2 godziny.
Rozwałkuj ciasto, wbijając w nie pięść, aby je opróżnić i podziel na 4 równe części na poszczególne pizze lub pozostaw w całości na dużą pizzę. Uformować ciasto w gładką kulkę(s), przykryć i odstawić ponownie do podwojenia objętości, 45-60 minut.
Rozgrzej piekarnik do 232°. Lekko posmaruj 16-calową patelnię do pizzy lub dużą blachę do pieczenia olejem roślinnym lub rozetrzyj mąką kukurydzianą.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj i rozciągnij kulkę(y) ciasta do nawet 1/4 cala grubości. Jeśli ciasto nie rozluźniło się prawidłowo, może wyskoczyć z powrotem podczas rozciągania; jednocześnie pomocne będzie przędzenie i rozciąganie ciasta. (Można to osiągnąć płasko na powierzchni roboczej lub obracając i rzucając go w powietrze, a następnie łapiąc Dysk z tyłu rąk. Unikaj Rozdarcia ciasta lub tworzenia bardzo cienkich plastrów.)
Przełożyć ciasto okrągłe na przygotowaną patelnię.
Do polewy, wymieszać razem oliwę z oliwek, bazylia, oregano, czosnek, i pieprz do smaku.
Rozprowadź tę mieszaninę równomiernie na cieście do pizzy.
Rozprowadzić równomiernie z przecierem pomidorowym, a na wierzchu pokrojone pomidory i mozzarellę. Rozsypać parmezan na górze.
Piec, aż ciasto będzie złoty kolor i polewy są bardzo gorące, 20-30 minut na 1 dużą pizzę lub 10-12 minut dla poszczególnych rund.
Pokroić w kliny i podawać od razu, lub ostudzić przez 5-10 minut i podawać na ciepło.
From Cooking at Home by the Culinary Institute of America, (C) © 2003 John Wiley & Sons, Inc.