Pizza Cebulowa Confit (Pissaladière)

Pizza Cebulowa Confit (Pissaladière)
Cebula Confit Pizza (Pissaladière) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, oliwki utwardzone olejem, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Cebula Pissaladière, Pissaladiere (Prowansalska Tarta Cebulowa), oraz Confit Cebulowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°.To dodać confit cebuli, pokroić masło na kilka kawałków i umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia wystarczająco duże, aby utrzymać cebulę w warstwie Sterczące 1 do 1 1/2 cala głębokości. (Jeśli cebula jest zbyt cienka, będą smażyć, a nie "topić" w confit.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Umieść naczynie w piekarniku, aby stopić masło, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Wyjąć naczynie i umieścić w nim połowę pokrojonej cebuli. Rozerwij liście laurowe na 2 lub 3 kawałki i rozrzuć połowę kawałków na cebuli. Następnie dodaj 2 gałązki tymianku i zimowego pikantnego, 1/2 łyżeczki. pieprzu i 1/4 łyżeczki. soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Mżawka z 2 Tbs. oliwy z oliwek. Powtórz z pozostałymi cebulami, przyprawami i oliwą z oliwek, układając je na wierzchu.Powrót naczynie do piekarnika i piec, obracając cebulę co 10 do 15 minut, aż będą jasnobrązowe i zmniejszyły objętość o prawie połowę, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Wyjąć z piekarnika i wyrzucić zatokę, tymianek i zimowy pikantny.W międzyczasie zrób ciasto: w małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Dodać cukier i odstawić do spienienia, o 5 minutes.In Robot kuchenny, połączyć mieszaninę drożdży, sól, 1 Tbs. oliwy z oliwek i 3 szklanki mąki. Proces, aż składniki łączą się w kulkę. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodać tyle pozostałej 1/2 szklanki mąki, trochę na raz, w razie potrzeby, aby uformować gładką, twardą kulkę. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj krople ciepłej wody, aż kulka uformuje się. Kontynuuj proces po uformowaniu kulki, aż ciasto będzie jedwabiste, ale twarde, 3 do 4 minut. Ciasto wyłożyć na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, od 4 do 5 minut.Olej dużą miskę z pozostałych 1 Tbs. oliwa z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Umieść kulkę ciasta w misce i obróć ciasto, aby pokryć powierzchnię olejem. Przykryć czystym, wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi Rozmiar, 1 do 1 1/2 godziny. Dziurkować ciasto, ponownie przykryć miskę ręcznikiem i odstawić na 30 minut.Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 260°. Uderz ciasto i odwróć na mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
8
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o 13 na 19 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Posypać trochę mąki na dnie blachy do pieczenia 12-na-18-cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
10
Połóż ciasto na nim, poklepując go po bokach, aby uzyskać skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
11
Rozłóż powierzchnię cebulą confit, a następnie ułóż równomiernie anchois i oliwki na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
12
Piec, aż dno skorupy jest chrupiące, a krawędzie są lekko rumiane, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
13
Wyjąć z piekarnika. Na gorąco, mżawka z 2 tsp. oliwę z oliwek, następnie posypać majerankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
MajeranekMajeranek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
14
Pokroić pissaladire w prostokąty o 3 na 3 1/2 cala i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn