Pizza Alfredo z karczochami i krewetkami
Przepis Karczoch i krewetki Alfredo Pizza mogą być wykonane w około 25 minut. Za 10,42 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 2134 kalorii, 78g białka, oraz 51g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis od Allrecipes wymaga krewetek, marynowanych serc karczochów, płatków pieprzu i wstępnie upieczonej skórki do pizzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Krewetki i karczochy Linguine Alfredo, Krewetki Alfredo Pizza, oraz Krewetki Alfredo Francuski Chleb Pizza.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek na 10-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu i gotuj krewetki z płatkami czerwonej papryki, obracając raz, 2 minuty lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Ułóż skórkę do pizzy na nie natłuszczonej blasze do pieczenia. Równomiernie posyp sosem 1/2 szklanki, następnie karczochy, pomidory i gotowane krewetki. Posyp pozostałym sosem, a następnie posyp serem.
Piec 12 minut lub do stopienia sera.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to moje najlepsze typy na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Możesz spróbować Fantini Sangiovese. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Fantini Sangiovese]()
Fantini Sangiovese
Granat czerwony kolor. Intensywny i trwały, owocowy z winną nutą i przychylnością drewna. Średnie ciało, dobre taniny, zrównoważone i gotowe do picia.Doskonałe ze wszystkimi typowymi daniami włoskiej tradycyjnej kuchni, z mięsem i pieczoną rybą.