Pisanki Z Pianki
Pisanki z pianki to bezmleczne hor d ' oeuvre. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 521 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 36. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, jajko, syrop kukurydziany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj pisanki z pianki, Domowe Pisanki Z Pianki, oraz Wielkanocne Pisanki Trufle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż 7 szklanek mąki w każdej z trzech 13-in. x 9-po. Patelnie i 4 szklanki mąki w 9-in. kwadratowa patelnia. Dokładnie umyć jajko w łagodnym roztworze wybielacza (1 łyżeczka wybielacza chlorowego do 1 qt. ciepła woda); sucha. Wciśnij umyte jajko do połowy mąki, aby stworzyć wrażenie. Powt. 35 razy; odstawić na bok.
W małej misce posypać żelatynę zimną wodą; odstawić. W dużym rondlu połącz cukier, 1/2 szklanki syropu kukurydzianego i gorącą wodę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając, aż termometr cukierki czyta 238° (Soft-ball etap).
Wyjąć z ognia; wymieszać z pozostałym syropem kukurydzianym.
Dodaj zastrzeżoną żelatynę, 1 łyżka stołowa na raz, bijąc na dużej prędkości, aż cukierki są grube i ostygnie do letniego, o 10 protokół. Beat in vanilla.
Łyżka letniej mieszaniny żelatyny w zagłębieniach jaj; pył z mąką.
Odstawić na 3-4 godziny lub do zestawu.
Usuń nadmiar mąki z jaj ptasich. Zanurz każdy w czekoladowej powłoce cukierków.
Umieść płaską stronę w dół na woskowanym papierze.
Wlać białą powłokę cukierków do wytrzymałej, zamykanej plastikowej torby; Wytnij otwór w jednym rogu.