Pilaw z Dzikiego Ryżu z Orzechami i Cytryną

Pilaw z Dzikiego Ryżu z Orzechami i Cytryną
Pilaw z Dzikiego Ryżu z Orzechami i Cytryną może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 278 kalorii, 12 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Udaj się do sklepu i kup koszerną sól, ryż, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 8 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pilaw ryżowy z orzeszkami piniowymi, Pilaw ryżowy z orzeszkami piniowymi i Pilaw ryżowy z orzeszkami piniowymi.

Instrukcje

1
W małym rondlu na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj orzeszki piniowe, czosnek, skórkę i tymianek, obracaj patelnię, aż orzechy i czosnek zaczną się brązowieć, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj dziki ryż i gotuj, mieszając drewnianą łyżką, aż będzie lekko przypieczony, około 1 minuty na górze. Wymieszaj bulion z kurczaka i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do szybkiego wrzenia i gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 45 minut do 1 godziny. Sprawdź konsystencję ryżu i jeśli to konieczne, kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4
W razie potrzeby dodaj więcej płynu, kolejne 10 do 15 minut. (Uwaga: ryż powinien dopiero zacząć pękać po ugotowaniu. Jeśli zaczyna się zwijać, oznacza to, że jest rozgotowany. Istnieje wiele odmian o różnej jakości, co znacząco wpływa na czas gotowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Zdjąć z ognia, posypać szalotką po powierzchni, rozgnieść widelcem, przed podaniem usunąć gałązki ziół i skórkę z cytryny. Doprawiamy solą i czarnym pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 8 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn