Pilaw ryżowo-makaronowy z prażonymi migdałami

Pilaw ryżowo-makaronowy z prażonymi migdałami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ryż i pilaw z makaronem z prażonymi migdałami spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka laski cynamonu, woda, migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Quinoa Sweet Potato Noodle Bolognese z prażonymi zmiażdżonymi migdałami, Pilaw ryżowy z migdałami i rodzynkami, oraz Pilaw z brązowego ryżu z migdałami i pietruszką.

Instrukcje

1
Roztopić masło w 4-do 5-litrowym ciężkim garnku na średnim ogniu i wymieszać z orzo. Gotować, często mieszając, aż orzo będzie złote, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj ryż, mieszając, aż pokryje się masłem, następnie dodaj skórkę, liść laurowy, laskę cynamonu, wodę, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, odkryte, następnie przykryć szczelnie i gotować na małym ogniu, aż woda jest wchłaniany i ryż i orzo są miękkie, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
PieprzPieprz
WodaWoda
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
RyżRyż
SólSól
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
4
Puch pilaw widelcem i łyżką do miski, odrzucając skórkę, liść laurowy i laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Pilaw podawać z migdałami posypanymi na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
1
* Migdały można prażyć 2 dni wcześniej i przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej.* Pilaw, bez migdałów, można przygotować 1 dzień wcześniej i rozłożyć na 13-na 9-calowej patelni do pieczenia. Schłodzić na patelni, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej i posypać około 2/3 szklanki wody na górze, a następnie podgrzać, szczelnie pokryte folią, w piekarniku 350 ° F, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn