Pilaw Jogurtowo-Ryżowy
Jogurtowo-ryżowy pilaw jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, olej roślinny, zwykły ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), Pilaw fasolowo-koperkowy z jogurtem czosnkowym, oraz Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w rondlu 1 1/2-quart; dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć ryż. Rub ryż delikatnie między palcami; odcedzić. Powtórz 4 lub 5 razy, aż woda będzie czysta; odcedzić. Przykryć ryż zimną wodą; namoczyć 30 minut.
Odcedzić; wrócić do rondla.
Rozgrzać ryż i 1 1/2 szklanki zimnej wody do wrzenia, mieszając raz. Zmniejszyć ogień do średnio-wysokiej; gotować odkryte 5 do 6 minut, mieszając od czasu do czasu, aż prawie cała woda odparuje.
Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć; gotować 5 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić ryż przykryty 10 do 15 minut.
Tymczasem w 6-calowej patelni, olej ciepła i nasion gorczycy na średnim ogniu. Gdy nasiona zaczyna pop, patelnia przykryć i czekać, aż popping zatrzymuje; usunąć z ognia.
W średniej misce wymieszać pozostałe składniki. Wymieszać mieszaninę oleju.
Dodać ugotowany ryż; dobrze wymieszać.