Pikantny Tamaryndowy Stek Ze Spódnicą

Pikantny Tamaryndowy Stek Ze Spódnicą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pikantnego steku z tamaryndowca. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 37g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka oleju roślinnego, koncentratu tamaryndowca, stek spódnicy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spicy Skirt Steak, Grillowany Pikantny Stek Ze Spódnicą, oraz Spicy Hoisin Spódnica Stek Przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Chiles, tamarynd, brązowy cukier, sól i 1 łyżka oleju w płytkim naczyniu do pieczenia rozpuszcza się cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
TamaryndTamarynd
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj stek i turnto płaszcz. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na dużej patelni nad highheat. Praca w 2 partiach i dodawanieprzepuszczanie 2 łyżeczki oleju między partiami, gotować, aż głęboko zbrązowieje, 2-4 minutsprzedni dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść stek do deski do krojenia; pozostawić co najmniej 5 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
DO AHEAD: stek można marynować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn