Pikantny Makaron Ziemniaczany (Bataka Sev)

Pikantny Makaron Ziemniaczany (Bataka Sev)
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pikantny makaron ziemniaczany (Bataka Sev) może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 230 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki chile, ziemniaki, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny makaron ze słodkich ziemniaków w maśle czosnkowo-cynamonowym brązowym, Batata Poha | jak zrobić Aloo Poha / Bataka Pauaa, oraz Słodko-pikantna wieprzowina i kapusta Napa Stir-Fry z pikantnym makaronem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć chiles, czosnek, imbir, 1 łyżeczka soli, 1/8 łyżeczka kurkumy, i 2 łyżeczki oleju roślinnego w robocie kuchennym lub zaprawy i tłucz i proces do drobnej pasty. (
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodaj łyżkę wody, jeśli potrzebujesz więcej płynu.) Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Ziemniaki umieścić w rondlu z wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i gotować ziemniaki, aż będą miękkie i łatwo Przekłute widelcem, o 15 protokół. Zarezerwuj wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Rozgnieć ziemniaki, gdy są jeszcze ciepłe, używając wody do gotowania, aby uzyskać gładką konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Wymieszać w 1 łyżka zielonej pasty chile, mąka z ciecierzycy, 2 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka kurkumy, i olej musztardowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Pasta ChiliPasta Chili
Olej GorczycowyOlej Gorczycowy
KurkumaKurkuma
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Dodaj wystarczającą ilość wody do gotowania ziemniaków, aby uzyskać miękkie ciasto. Smakuj ciasto na poziomie ciepła i przypraw (ciasto będzie smakować na surowo, ale powinno być słone i pikantne; smaki będą lekko łagodniejsze podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Dodaj więcej soli i chile pasty w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Rozgrzać olej do gotowania na głębokiej patelni na średnim ogniu. Użyj ricer ziemniaków (lub maszyny sev, jeśli masz), aby wcisnąć makaron do oleju. Smażyć na złoty kolor i chrupiące, około dwóch minut. Użyj skimmera lub łyżki szczelinowej, aby przenieść makaron do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem. Powtarzaj, aż wszystkie makarony zostaną usmażone. Przechowywać w szczelnym pojemniku do dwóch tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
SkimmerSkimmer
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Magazyn