Pikantny Makaron Ziemniaczany (Bataka Sev)

Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pikantny makaron ziemniaczany (Bataka Sev) może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 230 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki chile, ziemniaki, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny makaron ze słodkich ziemniaków w maśle czosnkowo-cynamonowym brązowym, Batata Poha | jak zrobić Aloo Poha / Bataka Pauaa, oraz Słodko-pikantna wieprzowina i kapusta Napa Stir-Fry z pikantnym makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć chiles, czosnek, imbir, 1 łyżeczka soli, 1/8 łyżeczka kurkumy, i 2 łyżeczki oleju roślinnego w robocie kuchennym lub zaprawy i tłucz i proces do drobnej pasty. (
Dodaj łyżkę wody, jeśli potrzebujesz więcej płynu.) Odstawić.
Ziemniaki umieścić w rondlu z wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i gotować ziemniaki, aż będą miękkie i łatwo Przekłute widelcem, o 15 protokół. Zarezerwuj wodę do gotowania.
Rozgnieć ziemniaki, gdy są jeszcze ciepłe, używając wody do gotowania, aby uzyskać gładką konsystencję.
Wymieszać w 1 łyżka zielonej pasty chile, mąka z ciecierzycy, 2 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka kurkumy, i olej musztardowy.
Dodaj wystarczającą ilość wody do gotowania ziemniaków, aby uzyskać miękkie ciasto. Smakuj ciasto na poziomie ciepła i przypraw (ciasto będzie smakować na surowo, ale powinno być słone i pikantne; smaki będą lekko łagodniejsze podczas gotowania).
Dodaj więcej soli i chile pasty w razie potrzeby.
Rozgrzać olej do gotowania na głębokiej patelni na średnim ogniu. Użyj ricer ziemniaków (lub maszyny sev, jeśli masz), aby wcisnąć makaron do oleju. Smażyć na złoty kolor i chrupiące, około dwóch minut. Użyj skimmera lub łyżki szczelinowej, aby przenieść makaron do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem. Powtarzaj, aż wszystkie makarony zostaną usmażone. Przechowywać w szczelnym pojemniku do dwóch tygodni.