Pikantny kurczak z cytryną i kaparami
Pikantny kurczak z cytryną i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 280 kalorii, 24g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, wino, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Spróbuj Kurczak z cytryną i kaparami, Kurczak Z Mascarpone, Kaparami I Cytryną, oraz Patelnia Cytrynowy Kurczak Z Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić piersi kurczaka między 2 kawałki folii i funt do nawet 1/8-cala grubości za pomocą pounder mięsa.
W dużej patelni niereaktywnej, rozpuścić 1/2 łyżki masła w 1/2 łyżki oliwy z oliwek na umiarkowanie wysokim ogniu. Kurczaka lekko doprawić solą i pieprzem. Gdy masło przestaje pienić, dodać 2 kawałki kurczaka na patelni i smażyć, obracając raz, aż lekko rumiane i gotowane przez, 2 1/2 do 3 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz i ogrzać w niskim piekarniku.
Rozgrzać pozostałą oliwę z oliwek i kolejny 1/2 łyżka masła na patelni i podsmażyć pozostałego kurczaka; zachować ciepło.
Dodaj wino na patelni i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny, kapary i połowę pietruszki.
Pozostałe 3 łyżki zimnego masła pokroić na kawałki i ubić do sosu.
Przełożyć kurczaka na rozgrzane talerze i polać sosem na wierzch.
Pozostałą pietruszkę posypać kurczakiem, udekorować plasterkami cytryny i podawać.