Pikantny kurczak nad ryżem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać pikantny kurczaka nad ryżem spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,68 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. Mieszanka pomidorów w puszkach, ryżu, podudzia z kurczaka w skórce i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pikantny kurczak z warzywami i ryżem, Pikantny kurczak z fasolą Pinto i ryżem, oraz Pikantne Japońskie warzywa z lepkim sezamowym ryżem.
Instrukcje
Trim tłuszczu z kurczaka.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj połowę kurczaka; gotować 5 do 7 minut lub aż rumiane, obracając od czasu do czasu.
Umieść kurczaka w kuchence elektrycznej 5-quart. Powtórz procedurę z pozostałym kurczakiem.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół.
Dodaj wino, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodaj pomidory; usuń z ognia. Wymieszać włoską przyprawę i kolejne 4 składniki (przez czerwoną paprykę).
Wlać mieszankę pomidorową na kurczaka w powolnej kuchence. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 5 godzin.
Podajemy kurczaka i sos pomidorowy na ryżu.