Pikantny kurczak imbirowo-pomarańczowy z brokułami
Pikantny kurczak imbirowo-pomarańczowy z brokułami wymaga z grubsza 38 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczową marmoladę, mielony pieprz, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Pikantny kurczak imbirowo-pomarańczowy z brokułami, Pikantny kurczak pomarańczowo-imbirowy (Trader Joe ' s @ Home), oraz Piersi kurczaka grillowane z pikantną glazurą pomarańczowo-imbirową.
Instrukcje
Umieścić kurczaka i sos sojowy w płytkim naczyniu lub heavyduty zip-top plastikowej torbie. Przykryć lub zamknąć i schłodzić przez 15 minut.
Brokuły gotować we wrzącej wodzie przez 3 minuty; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie; usuń z wody i odstaw na bok.
Odcedzić kurczaka, rezerwując sos sojowy; pogłębiać plastry kurczaka w skrobi kukurydzianej.
Brązowy kurczak, partiami, w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu przez 1 minutę na stronę lub do czasu zakończenia.*
Usuń kurczaka z patelni, zastrzegając kapiele; trzymać kurczaka ciepłe.
Dodaj reserved sos sojowy, cebula, imbir, skórka pomarańczowa, czerwona papryka, czosnek i olej sezamowy do reserved kapie na patelni. Smażyć przez 2 do 3 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodaj bulion i marmoladę do mieszanki sosu sojowego, mieszając, aż Marmolada się stopi. Powrót kurczaka na patelnię. Doprowadzić do wrzenia na 1 minutę. Powoli wymieszaj brokuły i pomarańcze.
Danie podawać natychmiast.