Pikantny Krab doniczkowy
Przepis Pikantny Krab doniczkowy może być wykonany w około 1 godzinę i 25 minut. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 20 i kosztuje 97 centów za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z cytryny, chili w proszku, mięsa krabowego i szczypiorku. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krab Doniczkowy, Krab Doniczkowy, oraz Krab cytrynowy doniczkowy.
Instrukcje
Rozgrzać masło na patelni, aż się rozpuści. Podgrzej trochę ciepło, aby oddzielić większość ciał stałych mleka (kremowo biała część wyglądająca), aby rozpocząć klarowanie, ale uważaj, aby się nie paliło. Rozjaśnia się, gdy na dnie znajduje się kilka orzechowo-brązowych bitów, a pozostała ciecz ma wyraźny złoty kolor. Lekko ostudzić i ostrożnie wlać do dzbanka, pozostawiając orzechowe kawałki za sobą.
Wlać czyste masło z powrotem do czystej patelni i wlać proszek chilli.
Podgrzewać bardzo delikatnie przez 1-2 minuty. (Masło znów się zachmurzy.)
Resztę składników umieścić w misce i doprawić. Ostrożnie złożyć razem z łopatką, starając się nie rozbić pulchnego mięsa. Smak i dostosować przyprawy.
Luźno łyżkę mieszanki do 20 100ml ramekins lub do jednego większego płytkiego naczynia do serwowania. Upewnij się, że zostawisz ładny top poziomu. Teraz wlej masło klarowane chilli, aby uzyskać cienką warstwę. Wymieszaj masło, aby rozprowadzić przyprawę za każdym razem przed nalaniem. Jeśli masło ostygnie zbyt mocno, należy je podgrzać w mikrofalówce przez 30 sekund. Przykryć ramekiny i wstawić do lodówki na 2 godziny lub na noc, aż masło się zestawi.
Zrobić tosty melba: lekko tosty chleb.
Odetnij skórki, a następnie pokrój chleb przez środek, aby mieć ultra cienkie plastry.
Umieść tosty, pokrojone bokiem do góry, pod średnim lub gorącym grillem do tostów, aż krawędzie zwijają się. Bądź ostrożny, ponieważ łatwo się pali. Schłodzić i przechowywać w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Kraba doniczkowego wyjąć z lodówki na godzinę przed podaniem, ale przechowywać w chłodnym miejscu. Chcesz, aby mieszanka była wystarczająco miękka, aby wszystkie pyszne smaki maślane wtapiały się w tosty. Umieść każdy ramekin lub łyżkę pikantnego kraba na talerzu serwującym z klinem cytrynowym.
Chrupiące tosty melba, jeśli to konieczne, w piekarniku przez 5 minut.
Umieść kilka plastrów na każdym talerzu i podawać.