Pikantny Krab doniczkowy

Pikantny Krab doniczkowy
Przepis Pikantny Krab doniczkowy może być wykonany w około 1 godzinę i 25 minut. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 20 i kosztuje 97 centów za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z cytryny, chili w proszku, mięsa krabowego i szczypiorku. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krab Doniczkowy, Krab Doniczkowy, oraz Krab cytrynowy doniczkowy.

Instrukcje

1
Rozgrzać masło na patelni, aż się rozpuści. Podgrzej trochę ciepło, aby oddzielić większość ciał stałych mleka (kremowo biała część wyglądająca), aby rozpocząć klarowanie, ale uważaj, aby się nie paliło. Rozjaśnia się, gdy na dnie znajduje się kilka orzechowo-brązowych bitów, a pozostała ciecz ma wyraźny złoty kolor. Lekko ostudzić i ostrożnie wlać do dzbanka, pozostawiając orzechowe kawałki za sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Wlać czyste masło z powrotem do czystej patelni i wlać proszek chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Podgrzewać bardzo delikatnie przez 1-2 minuty. (Masło znów się zachmurzy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4
Resztę składników umieścić w misce i doprawić. Ostrożnie złożyć razem z łopatką, starając się nie rozbić pulchnego mięsa. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Luźno łyżkę mieszanki do 20 100ml ramekins lub do jednego większego płytkiego naczynia do serwowania. Upewnij się, że zostawisz ładny top poziomu. Teraz wlej masło klarowane chilli, aby uzyskać cienką warstwę. Wymieszaj masło, aby rozprowadzić przyprawę za każdym razem przed nalaniem. Jeśli masło ostygnie zbyt mocno, należy je podgrzać w mikrofalówce przez 30 sekund. Przykryć ramekiny i wstawić do lodówki na 2 godziny lub na noc, aż masło się zestawi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Zrobić tosty melba: lekko tosty chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty MelbaTosty Melba
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
7
Odetnij skórki, a następnie pokrój chleb przez środek, aby mieć ultra cienkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
8
Umieść tosty, pokrojone bokiem do góry, pod średnim lub gorącym grillem do tostów, aż krawędzie zwijają się. Bądź ostrożny, ponieważ łatwo się pali. Schłodzić i przechowywać w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1
Kraba doniczkowego wyjąć z lodówki na godzinę przed podaniem, ale przechowywać w chłodnym miejscu. Chcesz, aby mieszanka była wystarczająco miękka, aby wszystkie pyszne smaki maślane wtapiały się w tosty. Umieść każdy ramekin lub łyżkę pikantnego kraba na talerzu serwującym z klinem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Chrupiące tosty melba, jeśli to konieczne, w piekarniku przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty MelbaTosty Melba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Umieść kilka plastrów na każdym talerzu i podawać.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling

Chardonnay, Pinot Grigio i Riesling są świetnym wyborem dla krabów. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepłe kraby (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia6
Magazyn