Pikantny Krab doniczkowy

Pikantny Krab doniczkowy
Przepis Pikantny Krab doniczkowy może być wykonany w około 1 godzinę i 25 minut. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 20 i kosztuje 97 centów za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z cytryny, chili w proszku, mięsa krabowego i szczypiorku. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krab Doniczkowy, Krab Doniczkowy, oraz Krab cytrynowy doniczkowy.

Instrukcje

1
Rozgrzać masło na patelni, aż się rozpuści. Podgrzej trochę ciepło, aby oddzielić większość ciał stałych mleka (kremowo biała część wyglądająca), aby rozpocząć klarowanie, ale uważaj, aby się nie paliło. Rozjaśnia się, gdy na dnie znajduje się kilka orzechowo-brązowych bitów, a pozostała ciecz ma wyraźny złoty kolor. Lekko ostudzić i ostrożnie wlać do dzbanka, pozostawiając orzechowe kawałki za sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wlać czyste masło z powrotem do czystej patelni i wlać proszek chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Podgrzewać bardzo delikatnie przez 1-2 minuty. (Masło znów się zachmurzy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4
Resztę składników umieścić w misce i doprawić. Ostrożnie złożyć razem z łopatką, starając się nie rozbić pulchnego mięsa. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Luźno łyżkę mieszanki do 20 100ml ramekins lub do jednego większego płytkiego naczynia do serwowania. Upewnij się, że zostawisz ładny top poziomu. Teraz wlej masło klarowane chilli, aby uzyskać cienką warstwę. Wymieszaj masło, aby rozprowadzić przyprawę za każdym razem przed nalaniem. Jeśli masło ostygnie zbyt mocno, należy je podgrzać w mikrofalówce przez 30 sekund. Przykryć ramekiny i wstawić do lodówki na 2 godziny lub na noc, aż masło się zestawi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Zrobić tosty melba: lekko tosty chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty MelbaTosty Melba
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
7
Odetnij skórki, a następnie pokrój chleb przez środek, aby mieć ultra cienkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
8
Umieść tosty, pokrojone bokiem do góry, pod średnim lub gorącym grillem do tostów, aż krawędzie zwijają się. Bądź ostrożny, ponieważ łatwo się pali. Schłodzić i przechowywać w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1
Kraba doniczkowego wyjąć z lodówki na godzinę przed podaniem, ale przechowywać w chłodnym miejscu. Chcesz, aby mieszanka była wystarczająco miękka, aby wszystkie pyszne smaki maślane wtapiały się w tosty. Umieść każdy ramekin lub łyżkę pikantnego kraba na talerzu serwującym z klinem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Chrupiące tosty melba, jeśli to konieczne, w piekarniku przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty MelbaTosty Melba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Umieść kilka plastrów na każdym talerzu i podawać.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling

Chardonnay, Pinot Grigio i Riesling są świetnym wyborem dla krabów. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepłe kraby (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia6
Magazyn