Pikantny Grillowany Tuńczyk z Salsanem ogrodowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.71 za porcję. 35 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mięty, bazylii, chiles jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pikantny Grillowany Tuńczyk z salsą ogrodową, Grillowany kurczak i Salsa ogrodowa, oraz Ostrygi na pół muszli z grillowaną salsą ogrodową.
Instrukcje
1
Pieczony czosnek i jalapeos w małej, suchej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, do miękkości (oba czernieją w miejscach), 5 do 10 minut dla jalapeos,15 minut dla czosnku. Ostudzić, następnie obrać czosnek. Przecieru czosnek, jalapeos, sok z limonki i 1/2 łyżeczki soli w blenderze na gładką. Miarka 1/2 Puchar puree do 13" x 9 " szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski
1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Umieść rybę na puree, odwracając raz, aby pokryć obie strony. Przykryć naczynie; przechowywać w lodówce 10 do 20 minut marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Przełożyć Pozostałe puree do innej miski na salsę.
Wymieszać z pomidorami. Cebulę opłukać w małym sitku pod zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Dodaj do mieszanki pomidorowej. Wymieszać z kolendrą, miętą i bazylią. Doprawić pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Grillować w sprayu do gotowania; podgrzać do średniej wysokości (około 375).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Wyjąć rybę z marynaty; umieścić na grillu. Przykryć grill i gotować 3 protokół. Odkryć, flip ryby, przykryć ponownie i gotować, aż ryba jest zrobione, o 2 minut więcej dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
7
Przełóż rybę na talerze; łyżka salsy na wierzchu.Pieczony czosnek i jalapeos w małej, suchej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, do miękkości (oba czernieją w miejscach), 5 do 10 minut dla jalapeos,15 minut dla czosnku. Ostudzić, następnie obrać czosnek. Przecieru czosnek, jalapeos, sok z limonki i 1/2 łyżeczki soli w blenderze na gładką. Miarka 1/2 Puchar puree do 13" x 9 " szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski
1 Pomarańcza, Skórka
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Umieść rybę na puree, odwracając raz, aby pokryć obie strony. Przykryć naczynie; przechowywać w lodówce 10 do 20 minut marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
9
Przełożyć Pozostałe puree do innej miski na salsę.
Wymieszać z pomidorami. Cebulę opłukać w małym sitku pod zimną wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Dodaj do mieszanki pomidorowej. Wymieszać z kolendrą, miętą i bazylią. Doprawić pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Grillować w sprayu do gotowania; podgrzać do średniej wysokości (około 375).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
12
Wyjąć rybę z marynaty; umieścić na grillu. Przykryć grill i gotować 3 protokół. Odkryć, flip ryby, przykryć ponownie i gotować, aż ryba jest zrobione, o 2 minut więcej dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
13
Przełóż rybę na talerze; łyżka salsy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.