Pikantny Filet wołowy w sosie ostrygowym
Pikantny filet wołowy w sosie ostrygowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 5,14 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skrobi kukurydzianej, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dzień fileta: zwęglony Filet wołowy z sosem kukurydzianym, Filet Wołowy Z Sosem Z Sera Pleśniowego, oraz Filet steków wołowych z sosem chrzanowym.
Instrukcje
Wymieszać razem 1 łyżeczkę oleju roślinnego, 1 łyżeczkę sosu ostrygowego i 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w misce.
Dodać wołowinę i wrzucić do herbu. Marynować w lodówce 30 do 45 minut.
Wyjąć z lodówki 10 minut przed gotowaniem.
Wymieszać wodę, 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej, 2 łyżki sosu ostrygowego i pieprz w małej misce; odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego na dużej patelni na dużym ogniu. Cebulę wymieszać i gotować, aż zbrązowieje na brzegach, ok. 1 minuty.
Dodać wołowinę, i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż wołowina jest tylko lekko różowy, o 5 protokół.
Wlać sos; gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje i stał się przezroczysty, o 1 minutę więcej.