Pikantny Czosnek Nerkowca Kurczak
Pikantny czosnek nerkowca kurczak trwa wokół 55 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 969 kalorii, 53g białka, oraz 77 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.45 za porcję. Ten przepis z Simply Recipes ma 1248 fanów. Mieszanka skórki na udach kurczaka, sok z limonki, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Pikantny Kurczak Z Nerkowca, Pikantny Imbir Kurczaka Nerkowca, oraz Powolny Kuchenka Pikantny Kurczak Nerkowca.
Instrukcje
Zrób pikantną pastę z nerkowca: w maszynce lub blenderze dodaj orzechy nerkowca, kolendrę, oliwę z oliwek, czosnek, sos sojowy, brązowy cukier, jalapeño, sok z limonki i 2 łyżki wody.
Pulsuj lub mieszaj, aż mieszanina stanie się gładką pastą.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Zastrzegamy jedną trzecią marynaty do podawania z kurczakiem. Resztę użyj do powlekania kurczaka.
Kurczak z pastą z nerkowca:
Udka kurczaka posypać solą i pieprzem. Kawałki kurczaka zalać marynatą.
W tym momencie, jeśli chcesz, możesz zrobić z wyprzedzeniem i schłodzić przez kilka godzin lub przez noc, aż będziesz gotowy do gotowania. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed gotowaniem.
Grilluj lub piecz kurczaka: rozgrzej brojlera lub przygotuj grill (lub patelnię grillową) na średnie bezpośrednie ciepło.
Dusić lub grillować kurczaka, obracając często, aż złoty i chrupiące i termometr mięsa czyta 74° Po włożeniu do najgrubszej części uda (nie dotykając kości), lub gdy soki uruchomić jasne (nie Różowy) po pokrojeniu nożem.
Zajmie to około 25 do 35 minut na grillu na średnim ogniu lub około 10-20 minut pod brojlerem, w zależności od tego, jak daleko kurczak jest od ciepła.
Zwróć uwagę, że podczas obracania elementów część powłoki odpadnie. Można się tego spodziewać, więc nie martw się, jeśli i kiedy to się stanie.
Podawać z limonką, marynatą i kolendrą.