Pikantny Bakłażan
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Pikantny bakłażan może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz czosnek, mieloną wieprzowinę, bakłażany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantny Bakłażan, Pikantny Bakłażan, oraz Pikantny Bakłażan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć składniki sosu w małej misce; dobrze wymieszać.
Obieraczką do warzyw Usuń 1-calowe paski skóry bakłażana, pozostawiając 1-calowy pasek skóry pomiędzy.
Pokrój bakłażana na czwarte długości, a następnie pokrój każdą sekcję w poprzek na 3-calowe kawałki.
Wlać tyle oleju do 2-quart rondel do wypełnienia 3 cali.
Podgrzać na średnim ogniu do 350 stopni F. smażyć w głębokim tłuszczu partie bakłażana aż do złotego koloru, o 3 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i dobrze osuszyć na ręcznikach papierowych.
Umieść wok na dużym ogniu, aż będzie gorąco.
Dodać 1 łyżkę oleju do głębokiego smażenia i zawirować, aby pokryć boki.
Dodać czosnek, imbir, suszone chiles i zielonej cebuli; gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać mielone mięso i gotować, rozbijając kawałki tylną łyżką, aż będą brązowe i kruche.
Dodać sos i doprowadzić do duszenia.
Dodać ugotowany bakłażan i wymieszać do herbu. Miarka na ciepły półmisek.
Podawać, przyozdobione kolendrą lub zieloną cebulą.