Pikantne Żeberka Wiśniowe
Pikantne żeberka wiśniowe wymagają około 4 godziny i 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 162 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz paprykę, tequilę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 92 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 30%. Spróbuj Pikantne Żeberka Wiśniowe, Bajeczne Żeberka Wiśniowe, oraz Żeberka Wieprzowe Wiśniowo-Grillowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść żebra na folii aluminiowej.
Posmaruj musztardę na żebrach.
Suche składniki dokładnie wymieszać. Następnie przykryj żebra masą.
Odstawić na 45 minut w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Owinąć żebra, mięso strona w dół, w folii aluminiowej, a następnie umieścić na blasze do pieczenia.
Piec przez 10 minut. Po 10 minutach zmniejszyć ogień do 225 stopni F i gotować przez kolejne 1 1/2 godziny. Następnie otwórz folię i gotuj przez 1 godzinę.
Wyjąć żeberka z piekarnika i wyrzucić folię.
Pokroić w 4-żeberkowe porcje. Obficie posmaruj pikantną wiśniową glazurę, a następnie umieść kość bokiem w dół, na patelni.
Wlać pozostały sos na żebra i nadal gotować przez 1 1/2 godziny, fastrygowanie od czasu do czasu. Gdy żeberka są przetargu widłowego, umieścić pod brojlerem na 10 minut, aby chrupiące glazury wiśni.
Podawać natychmiast przyozdobione szalotki i sezamu.
Na średniej patelni saute na średnim ogniu dodaj olej, cebulę, imbir, wiśnie i czosnek.
Saute aż lekko karmelizowane. Deglaze z tequilą, ostrym sosem, olejem sezamowym, octem winnym sherry i sosem sojowym.
Niech gotować na wolnym ogniu przez 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem.