Pikantne Wegańskie Curry ziemniaczane wymaga około 1 godzina od początku do końca. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jeśli masz paprykę cayenne, cebulę, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pikantne Wegańskie Curry Ziemniaczane, Wegańskie Curry Przyprawione Słodkie Ziemniaki & Dziki Ryż Hamburgery, oraz Curry kokosowe z masłem migdałowym, słodkimi ziemniakami i makaronem jabłkowym {Paleo + Vegan}.
Instrukcje
1
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż po prostu miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
3
Tymczasem rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i czosnek; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Doprawić kminkiem, pieprzem cayenne, curry w proszku, garam masala, imbirem i solą; gotować jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam Masala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj pomidory, fasola garbanzo, groch, i ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5
Wlać mleko kokosowe i doprowadzić do duszenia. Dusić 5 do 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Pratsch Organic Gruner Veltliner. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.