Pikantne tosty francuskie z soczewicą

Pikantne tosty francuskie z soczewicą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać pikantne francuskie tosty z soczewicą spróbować. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, ząbki czosnku, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne Tosty Francuskie, Pikantny Francuski Tost Piec, oraz Pikantne Francuskie Tosty BLTs.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej wielkości holenderskim piekarniku lub małym garnku do zupy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodać cebulę, szalotki i czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będą pachnące i przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać marchewkę i gotować kilka chwil dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj soczewicę do patelni, mieszając, aby uzyskać je dobrze pokryte olejem. Następnie dodaj 3 szklanki bulionu wołowego, liść laurowy i gałązkę tymianku. Gotować na wolnym ogniu i doprawić solą i pieprzem.Gotować około 5 minut, a następnie spróbować bulionu na sól. Dostosuj w razie potrzeby. Nadal gotować około 15 minut więcej, odkryte, aż soczewica są miękkie i wchłonęły większość płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wyjmij je z ognia i przykryj pokrywką.
6
Pozwól odpocząć co najmniej 15 minut.Kiedy gotowy do podania dodać więcej bulionu wołowego i trochę wody, jeśli to konieczne, aby uzyskać ten bulion, jak chcesz. Lubię to nieco bulionowe, ale nie zbyt soupy. Tylko tyle, by zmoczyć toastów, pozwalając im zbyt szybko się rozmoknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Podgrzać nieprzywierającą lub dobrze przyprawioną żeliwną patelnię na średnim ogniu. W płytkiej misce wymieszać jajka z mlekiem, liśćmi tymianku, odrobiną soli i szczyptą zmielonego czarnego pieprzu. Dip Trójkąty chleba do mieszaniny, aż dobrze pokryte. Palcami wyjmij część jajka z każdego kawałka i przenieś je na patelnię. Gotować wszystkie tosty, aż brązowy z każdej strony. Praca w partiach w razie potrzeby.Przenieś gorące toasty do pojedynczych płytkich misek na zupę i uzupełnij je soczewicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
SoczewicaSoczewica
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Na wierzch skropić odrobiną bardzo dobrej oliwy z oliwek i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn