Pikantne tosty francuskie z soczewicą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać pikantne francuskie tosty z soczewicą spróbować. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, ząbki czosnku, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne Tosty Francuskie, Pikantny Francuski Tost Piec, oraz Pikantne Francuskie Tosty BLTs.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej wielkości holenderskim piekarniku lub małym garnku do zupy na średnim ogniu.
Dodać cebulę, szalotki i czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będą pachnące i przezroczyste.
Dodać marchewkę i gotować kilka chwil dłużej.
Dodaj soczewicę do patelni, mieszając, aby uzyskać je dobrze pokryte olejem. Następnie dodaj 3 szklanki bulionu wołowego, liść laurowy i gałązkę tymianku. Gotować na wolnym ogniu i doprawić solą i pieprzem.Gotować około 5 minut, a następnie spróbować bulionu na sól. Dostosuj w razie potrzeby. Nadal gotować około 15 minut więcej, odkryte, aż soczewica są miękkie i wchłonęły większość płynu.
Wyjmij je z ognia i przykryj pokrywką.
Pozwól odpocząć co najmniej 15 minut.Kiedy gotowy do podania dodać więcej bulionu wołowego i trochę wody, jeśli to konieczne, aby uzyskać ten bulion, jak chcesz. Lubię to nieco bulionowe, ale nie zbyt soupy. Tylko tyle, by zmoczyć toastów, pozwalając im zbyt szybko się rozmoknąć.
Podgrzać nieprzywierającą lub dobrze przyprawioną żeliwną patelnię na średnim ogniu. W płytkiej misce wymieszać jajka z mlekiem, liśćmi tymianku, odrobiną soli i szczyptą zmielonego czarnego pieprzu. Dip Trójkąty chleba do mieszaniny, aż dobrze pokryte. Palcami wyjmij część jajka z każdego kawałka i przenieś je na patelnię. Gotować wszystkie tosty, aż brązowy z każdej strony. Praca w partiach w razie potrzeby.Przenieś gorące toasty do pojedynczych płytkich misek na zupę i uzupełnij je soczewicą.
Na wierzch skropić odrobiną bardzo dobrej oliwy z oliwek i podawać na ciepło.