Pikantne tosty francuskie z soczewicą

Pikantne tosty francuskie z soczewicą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać pikantne francuskie tosty z soczewicą spróbować. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, ząbki czosnku, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne Tosty Francuskie, Pikantny Francuski Tost Piec, oraz Pikantne Francuskie Tosty BLTs.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej wielkości holenderskim piekarniku lub małym garnku do zupy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodać cebulę, szalotki i czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będą pachnące i przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać marchewkę i gotować kilka chwil dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
4
Dodaj soczewicę do patelni, mieszając, aby uzyskać je dobrze pokryte olejem. Następnie dodaj 3 szklanki bulionu wołowego, liść laurowy i gałązkę tymianku. Gotować na wolnym ogniu i doprawić solą i pieprzem.Gotować około 5 minut, a następnie spróbować bulionu na sól. Dostosuj w razie potrzeby. Nadal gotować około 15 minut więcej, odkryte, aż soczewica są miękkie i wchłonęły większość płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
SoczewicaSoczewica
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wyjmij je z ognia i przykryj pokrywką.
6
Pozwól odpocząć co najmniej 15 minut.Kiedy gotowy do podania dodać więcej bulionu wołowego i trochę wody, jeśli to konieczne, aby uzyskać ten bulion, jak chcesz. Lubię to nieco bulionowe, ale nie zbyt soupy. Tylko tyle, by zmoczyć toastów, pozwalając im zbyt szybko się rozmoknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Podgrzać nieprzywierającą lub dobrze przyprawioną żeliwną patelnię na średnim ogniu. W płytkiej misce wymieszać jajka z mlekiem, liśćmi tymianku, odrobiną soli i szczyptą zmielonego czarnego pieprzu. Dip Trójkąty chleba do mieszaniny, aż dobrze pokryte. Palcami wyjmij część jajka z każdego kawałka i przenieś je na patelnię. Gotować wszystkie tosty, aż brązowy z każdej strony. Praca w partiach w razie potrzeby.Przenieś gorące toasty do pojedynczych płytkich misek na zupę i uzupełnij je soczewicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
SoczewicaSoczewica
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Na wierzch skropić odrobiną bardzo dobrej oliwy z oliwek i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn