Pikantne Pesto-Bagietki Pomidorowe
Pikantne Pesto-pomidorowe bagietki to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, lepsze, szybko działające drożdże i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pikantne Pesto-Bagietki Pomidorowe, Bagietki z grillowanym kurczakiem i pomidorowym Pesto, oraz Pikantna zupa pomidorowa z parmezanem i suszonymi na słońcu bułeczkami pomidorowymi.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 1 szklankę mąki, cukier, sól i drożdże. Mieszać w wodzie do wymieszania. Wymieszać pesto i pomidory. Wymieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Ciasto układamy na lekko posypanej mąką powierzchni; delikatnie wałkujemy w mące do okrycia. Zagnieść około 8 minut lub do gładkiej i sprężystej. Smarować dużą miskę za pomocą sprayu do skracania lub gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć; odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu około 1 godziny lub aż ciasto podwoi się. (Jeśli używasz szybko działających drożdży, nie pozwól, aby wzrost 1 godzinę; przykryć i pozostawić na powierzchni mąki 10 minut.)
Nasmaruj dużą blachę ciastek za pomocą skracania lub sprayu do gotowania. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 16x12 cali.
Ciasto pokroić w poprzek na pół. Zaczynając od 12-calowej strony, zwinąć każdą połowę ciasta szczelnie. Szczypta krawędzi ciasta w rolce do uszczelnienia. Stożek kończy się lekko.
Umieść bochenki 3 cale od siebie na blasze. Wykonaj 3 lub 4 ukośne ukośniki, Głębokie na 1/4 cala, na szczytach bochenków ostrym nożem. Przykryć; odstawić w ciepłe miejsce 30 do 40 minut lub do podwójnego.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Umyj jajko na wierzchu bochenków.
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego; fajne.