Pikantne Małże Gotowane Na Parze
Need a pescatarian hor d ' oeuvre? Pikantne małże na parze mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 632 kalorie, 25g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, szalotki, kolendra, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Spróbuj Pikantne małże na parze w piwie, Pikantne małże gotowane na parze w rosole Miso, oraz Pikantne Małże Na Parze Z Pieczywem Czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przejrzyj umyte małże, upewniając się, że wszystkie są szczelnie zamknięte i wszystkie brody zostały usunięte.
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodać olej roślinny. Gdy olej jest gorący, dodać cebulę, czosnek, i imbir i saute aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy, o 5 protokół.
Dodać chiles, curry, i kolendra i gotować przez 2 Więcej minut.
Dodać wino i wodę i doprowadzić do wrzenia.
Gdy mieszanina się zagotuje, dodaj małże i przykryj. Paruj małże przez około 6 do 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie się otworzą.
Usuń małże z ognia i wyrzuć wszystkie, które nie są otwarte.
Umieść małże w dużym talerzu, przykryj, aby się ogrzały. Odstawiamy patelnię do ognia, dodajemy śmietanę, doprawiamy pieprzem, do smaku i gotujemy na wolnym ogniu.
Dodaj kolendrę, szalotki, skórkę z limonki i sok.
Wlać płyn na wierzch Małży.
Rozgrzej patelnię do grilla na średnim ogniu.
Skropić chleb oliwą z oliwek i grillować 1 minutę na stronę.
Podawać z gotowanymi na parze małżami.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.