Pikantne Linguine z małżami i małżami
Pikantne Linguine z małżami i małżami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 444 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Za 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. 38 osób próbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka koszernej soli, oliwy z oliwek, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać niesolone masło, możesz podążać za tym daniem głównym z Budyń Z Mlecznej Czekolady Migdałowej jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Małże i małże z pikantnym bulionem pomidorowym, Pikantny Linguine Z Przepisem Na Małże, oraz Francuski w mgnieniu oka: pikantne małże i małże w stylu Marsylii dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Makaron: zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj do miękkości, ale nadal jędrny, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Odcedź i przenieś do dużej miski.
Dodaj masło i pietruszkę i mieszaj, aż się pokryje. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Sos: na dużej patelni lub rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj, często mieszając, do miękkości, około 3 do 4 minut.
Dodaj czosnek i gotuj przez 30 sekund, aż będzie aromatyczny.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 2 minut. Dodaj bulion, płatki czerwonej papryki, małże i małże. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Doprowadź mieszaninę do wrzenia. Przykryj patelnię ciasno dopasowaną pokrywką i gotuj, aż wszystkie skorupiaki się otworzą, około 5 do 8 minut. Wyrzuć nieotwarte Skorupiaki.
Za pomocą szczypiec wyjmij skorupiaki z patelni i odłóż. Dopraw płyn do gotowania 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Wlej płyn do gotowania skorupiaków na makaron i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ułóż zarezerwowane skorupiaki na wierzchu makaronu i podawaj.