Pikantne krewetki z grillowanym ananasem i kokosowym ryżem Pilaf
Pikantne krewetki z grillowanym ananasem i kokosowym ryżem pilaw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 24g białka, oraz 2G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, cebuli, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane szaszłyki z krewetkami i ananasem nad ryżem kokosowym, Pilaw kokosowy z krewetkami i ryżem, oraz Pikantny Ryż smażony z krewetkami i ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla krewetek: wymieszać wszystkie składniki razem do miski i wymieszać krewetki do płaszcza równomiernie. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do grillowania. Aby ugotować, umieść krewetki na rozgrzanym gorącym grillu. {Jeśli masz mniejsze krewetki, może być łatwiej je szaszłyk i grill je w ten sposób.} Gotować krewetki o 2 minut na stronie lub aż staną się różowe i nieprzezroczyste.
Pokrój ananasa na duże kawałki. {Można również szaszłyk ananasa, aby ułatwić ich obracanie. Grilluj według własnych upodobań. {Lubię mieć przynajmniej kilka śladów grilla!}
Zdjąć z grilla.Do ryżu: roztopić masło w średniej wielkości garnku na średnim ogniu. Wymieszaj ryż, liść laurowy, sól i pieprz, aż każde ziarno będzie pokryte masłem. Wymieszać i gotować około 1 minuty.
Wlać bulion z kurczaka i cukier. Wymieszać i przykryć. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć, aby gotować na wolnym ogniu, aż płyn zostanie całkowicie wchłonięty.
Zdjąć z ognia i wymieszać z kokosem i migdałami.
Serwować warm.To złóż, umieść ryż na talerzu i top z krewetkami, ananasem i posiekaną kolendrą.