Pikantne kotlety wieprzowe z pieczonymi ziemniakami

Pikantne kotlety wieprzowe z pieczonymi ziemniakami
Pikantne kotlety wieprzowe z Herbed pieczone młode ziemniaki może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.14 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 289 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 21 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz korzeń imbiru, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Pieczone Na Patelni I Ziemniaki, Kotlety schabowe pieczone z rozmarynem i ziemniaki, oraz Kotlety schabowe z pieczonym pasternakiem, gruszkami i ziemniakami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W misce wymieszaj czosnek, kminek, imbir, nasiona kardamonu, sok z cytryny, sól i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozprowadzić mieszaninę po obu stronach kotletów wieprzowych i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut (dłużej jest lepiej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek; posypać oregano, tymiankiem, rozmarynem i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
RozmarynRozmaryn
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
5
Posypać solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
6
Pieczemy ziemniaki w rozgrzanym piekarniku do miękkości, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, i smażyć kotlety wieprzowe, aż rumiane z obu stron, mięso nie jest już różowy wewnątrz, a soki uruchomić jasne, 8 do 10 minut na stronie. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Przelać kotlety wieprzowe do naczynia do pieczenia z ziemniakami i piec, aż termometr pokaże 160 stopni F (70 stopni C), O 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
9
Kotlety podawać z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn