Pikantne curry z kurczakiem

Pikantne curry z kurczakiem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i całych 30 do swojej skrzynki z przepisami, Spicy Chicken Curry może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,54 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 5 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 253 kalorie . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . 34 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup olej roślinny, papryczki chili, pastę imbirowo-czosnkową i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Wypróbuj Spicy Coconut Chicken Curry , Kofat Curry/Meat Ball Curry i Meatball Curry (Kofta Curry) w celu uzyskania podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wypłucz kawałki kurczaka i osusz. Odłóż na bok. Zmiel mak na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
2
Na dużej patelni podsmaż cebulę i zielone papryczki na oleju, aż do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki DelikatesowejOpakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
3
Dodaj pastę imbirowo-czosnkową i kontynuuj smażenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
4
Dodaj pastę makową i odłożone kawałki kurczaka, kontynuując smażenie. Wymieszaj wszystko razem; po dokładnym wymieszaniu kurczaka z „sosem”, dodaj czerwony proszek chili i zalej mieszankę 2 szklankami wody. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez około 12 do 15 minut, aż kurczak będzie ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
5
Gdy kurczak będzie „dobrze ugotowany” (olej powinien unosić się na powierzchni płynu z patelni), dodaj garam masala i kurkumę w proszku i wyłącz kuchenkę. Wymieszaj wszystko razem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Garam MasalaGaram Masala
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki DelikatesowejOpakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia11
Magazyn