Pikantne Curry Sałatka Z Kurczakiem Kanapki

Pikantne Curry Sałatka Z Kurczakiem Kanapki
Pikantne curry Sałatka z kurczaka kanapki może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 810 kalorii. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka majonezu, jalapeño chile, naan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kanapki Z Kurczakiem Curry, Kanapki chutney z kurczakiem z Curry, oraz Pikantne Curry Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać liście curry i nasiona gorczycy i gotować, mieszając, aż nasiona gorczycy zaczną pękać i liście curry są opiekane, 2 do 3 minut. Mieszać w czosnku i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
3
Przenieść mieszaninę do dużej miski. Odstawić 12 liści curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj majonez, kolendrę, sok z limonki i skórkę, jalapeño, szalotki, miętę i imbir i mieszaj, aż do całkowitego połączenia. Wymieszać z kurczakiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę z kurczaka wyłożyć na ciepły naan i na wierzch wyłożyć liście curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Liście CurryLiście Curry
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
NaanNaan

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn