Pikantne ciasto dyniowe II

Pikantne ciasto dyniowe II
Spicy Pumpkin Pie II może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 319 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 91 centów za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 19 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka brązowego cukru, mąki, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Jest idealny na Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pikantne Ciasto Dyniowe, Pikantne i Słone Ciasto Dyniowe oraz Słodki Hummus Dyniowy z Pieczonymi Pestacjami Dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
2
W dużej misce połącz puree z dyni, mleko, śmietanę, brązowy cukier i biały cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
2 Szklanki Pokruszonego Ryżu Chex2 Szklanki Pokruszonego Ryżu Chex
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Szybko Gotujących Się Płatków Owsianych, Podzielone3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Szybko Gotujących Się Płatków Owsianych, Podzielone
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Propozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące PieczywoPropozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące Pieczywo
3
Wymieszaj cynamon, sól, gałkę muszkatołową, imbir i goździki. Wbić mąkę i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane Jabłka (około 12 średnich)Pokrojone W Plasterki Obrane Jabłka (około 12 średnich)
GoździkiGoździki
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
1/4 Szklanki Zielonych Oliwek, Wypestkowanych I Posiekanych1/4 Szklanki Zielonych Oliwek, Wypestkowanych I Posiekanych
4 Duże, Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem4 Duże, Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z SokiemDojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
4
Nadzienie wlać do muszli ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
5
Piec przez 10 minut w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C), następnie zmniejszyć temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez 50 minut lub do momentu, aż nadzienie stwardnieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera

Polecane wino: Vin Santo, Moscato, Wino Lodowe

Ciasto Dyniowe bardzo dobrze komponuje się z Vin Santo, Moscato i Lodowym Wino. Vin santo jest typowo słodkie z nutami przypraw do pieczenia i orzechów, dlatego świetnie komponuje się z deserami z przyprawionymi dynią. Dobre musujące Moscato też by się sprawdziło, a jeśli masz ochotę się poszaleć, wino lodowe. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ceretto Santo Stefano Moscato d'Asti (pół butelki). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Ceretto Santo Stefano Moscato d'Asti (pół butelki)
Ceretto Santo Stefano Moscato d'Asti (pół butelki)
Moscato d'Asti ma słomkowożółty kolor i charakterystyczny aromat słodkich melonów, kwiatów pomarańczy, jaśminu i wiciokrzewu. Na podniebieniu słodkie nuty melona, gruszki i kwiatów równoważone są orzeźwiającą kwasowością. Jest to wyśmienity koktajl, ale dobrze komponuje się z garścią słynnych pieczonych orzechów laskowych z Piemontu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn