Pikantne Ciasto Bezowe Z Cytryny

Pikantne Ciasto Bezowe Z Cytryny
Pikantne cytrynowe ciasto bezowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 8. Za 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. 41 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga skórki cytryny, cukru, kremu z kamienia nazębnego i soku z cytryny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Cytrynowe ciasto bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy, Cytrynowe ciasto bezowe, historie rodzinne i samouczek bezowy, oraz Meyer cytrynowe ciasto bezowe ze skórką z imbirowo-cytrynowego ciasteczka.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj mąkę i sól; pokrój tłuszcz do miękkości. Stopniowo dodawaj wodę, podrzucając widelcem, aż ciasto utworzy kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozwałkuj ciasto, aby zmieściło się 9 cali. talerz do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
3
Przenieś ciasto na talerz do ciasta. Przyciąć ciasto do 1/2 cala. poza krawędzią płyty pie; krawędzie flet.
4
Linia z podwójną grubością folii o dużej wytrzymałości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec w temperaturze 450° przez 8 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Usuń folię; ostudzić na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Do nadzienia w małym rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, mąkę i sól. Stopniowo mieszaj wodę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować, około 2 minut. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość mieszanki z żółtkami jaj; wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj masło, sok z cytryny, obierz i wyodrębnij, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
EkstraktEkstrakt
MasłoMasło
10
Wlej gorące nadzienie do skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
11
W małej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, po 1 łyżce stołowej na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Rozprowadź równomiernie na gorącym nadzieniu, uszczelniając krawędzie do skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
13
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu, gdy beza będzie złotobrązowa. Ostudzić na ruszcie przez 1 godzinę. Wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny przed podaniem. Przechowuj resztki w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Późne Zbiory Sauvignon Blanc, Wino Lodowe, Biały Port

Późne zbiory Sauvignon Blanc, wino lodowe i biały Port to świetny wybór na ciasto bezowe z cytryną. Ponieważ ciasto bezowe cytrynowe jest dość kwaśne, możesz wybrać dowolne z tych słodkich win. Możesz spróbować Honig Late Harvest Sauvignon Blanc (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 65 dolarów za butelkę.
Honig późne zbiory Sauvignon Blanc (pół butelki)
Honig późne zbiory Sauvignon Blanc (pół butelki)
Misternie tkane aromaty i smaki pieczonego jabłka, suszonej moreli, kwiatu pomarańczy i świeżo prażonych migdałów. Bogaty i znakomicie wyważony na palecie. Deser w butelce!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn